Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Maakunta

Portugalin Idols-voittaja laulaa metsistä Joensuussa

  • Karjalainen
Filipe Pinto on vierailulla Joensuussa. Filipe Pinto on vierailulla Joensuussa.
Parhaillaan käynnissä oleva ENO-verkkokoulun Act now -konferenssi on tuonut Joensuuhun kansainvälisiä vieraita, muun muassa portugalilaisen laulaja-lauluntekijä Filipe Pinton, joka voitti Portugalin Idols-kilpailun vuonna 2010.

Kuten Suomessakin, myös Portugalissa Idols on iso juttu, jonka voitto mullisti Pinton elämän. Ystävät houkuttelivat Pinton osallistumaan kilpailuun.

- Yksi osa minusta halusi osallistua, toinen ei. Rakastan musiikkia, mutta kaikki kamerat ja julkisuus jännittivät, 27-vuotias Pinto muistelee.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hän tekee pop- ja rock-musiikkia, johon yhdistää myös folkia. Kolmatta albumiaan valmisteleva Pinto soittaa muun muassa ukulelea.

Pinto on ensimmäistä kertaa Suomessa. Hän on koulutukseltaan metsäinsinööri, ja kertoo kurkkineensa jo lentokoneen ikkunasta mielenkiinnolla suomalaista maisemaa. Häntä kiinnostaa, millaista metsänhoito on Suomessa.

Ympäristöasiat ovat lähellä Filipe Pinton sydäntä, mikä näkyy ja kuuluu hänen lauluissaan. Hän julkaisi vuonna 2013 albumin O Planeta Limpo do Filipe Pinto, johon kuuluu levyn lisäksi myös kirja ja peli, joita käytetään opetusmateriaalina lapsille. Niissä kerrotaan metsien, veden ja kierrätyksen tärkeydestä.

Filipe Pinto esiintyy perjantaina Teatteriravintolassa, jossa juhlistetaan ENO-verkkokoulun 15-vuotista taivalta. Tapahtuma alkaa kello 20.30. Liput 15 euroa (sisältää synttärikakkukahvit), jäsenet ilmaiseksi. Juontajana toimii Miss Earth Jamie Herrell.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa