play

Hoitajien oppitunnilla hätätilanne lavastetaan - "Näitä tunteja saisi olla enemmän"

Pian  sairaanhoitajaksi valmistuvat opiskelijat harjoittelivat keskiviikkona lavastetiloissa tajuttoman Pertti-nuken hoitoa. Häirikkönaapuria esittänyt lehtori Sami Arola (sohvalla)  on saatu jo rauhoitettua. Kirsi Harisen (selin) rooliksi osui kotisairaanhoitaja, Mika Judin ja Moona Tahvanainen-Nuutinen toimivat ensihoitajina.

Pian sairaanhoitajaksi valmistuvat opiskelijat harjoittelivat keskiviikkona lavastetiloissa tajuttoman Pertti-nuken hoitoa. Häirikkönaapuria esittänyt lehtori Sami Arola (sohvalla) on saatu jo rauhoitettua. Kirsi Harisen (selin) rooliksi osui kotisairaanhoitaja, Mika Judin ja Moona Tahvanainen-Nuutinen toimivat ensihoitajina.

Karjalainen

Karelia-ammattikorkeakoulun Tikkarinteen kampuksella on Simulaksi nimetty opetustila, jonka studiomaisissa huoneissa pystytään jäljittelemään todellisia hätä- ja hoitotilanteita. Lavastettua simulaatio-opetusta on käytetty terveydenhuollon opetuksessa pitkään, mutta kun moderni Simula valmistui neljä vuotta sitten, sen laitteet ja tilat mahdollistavat aidontuntuiset tilanteet.