Perjantai, 15.11.2019 
Janika, Janita
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Maakunta

Semppi-terveyspisteelle 3 000 euron palkinto

Vuoden 2015 Innopalkinto myönnettiin Semppi-terveyspisteelle. Kolmentuhannen euron arvoinen palkinto jaettiin tiistaina Tampereella järjestetyssä Change Day -tapahtumassa.

Semppi täytti parhaiten arviointikriteerit, joissa arvioitiin tänä vuonna palvelun tai toimintatavan toteutumista arjessa, tavoiteltuja hyvinvointi- ja terveyshyötyjä ja näyttöjä tuloksellisuudesta sekä toimintamallin selkeyttä, käyttötarkoitusta ja siirrettävyyttä.

- Helposti lähestyttävä, selkeä ja yhteistyössä kehitetty Semppi-terveyspiste on uudistanut perinteisen ja tärkeän terveyden edistämisen toimintamallin, palkinnon jakanut STM:n neuvotteleva virkamies Hannu Hämäläinen summaa perusteluita.

Sempit julkaistiin vuosi sitten syksyllä, ja tällä hetkellä terveyspisteitä on Itä-Suomessa yhteensä 31. Kuntalaisille tarkoitetut pisteet voivat olla sekä fyysisiä pisteitä että toimia verkossa osoitteessa semppi.fi.

Terveyspisteillä on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan ja elämäntapojen arviointiin. Semppi-terveyspisteet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia ja niiden tarkoituksena on kannustaa kuntalaisia seuraamaan ja arvioimaan omaa terveyttään. Toisaalta terveyspisteiden tarkoituksena on myös toimia kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yhteistyön paikkana ja toimintatapana.

Semppi-terveyspisteen on kehittänyt Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus yhteistyössä Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän kanssa.

- Semppejä on jo viety sinne, missä ihmiset liikkuvat, kuten terveyskeskuksiin ja huoltoasemille, Kansanterveyden keskuksen viestintäsuunnittelija Jonna Ekroos kertoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa