Keskiviikko, 12.5.2021 
Lotta
Maakunta

Karhunmäki saa pallokentän - missä viipyy Vehkalahdelle luvattu kenttä?

  • Karjalainen

Joensuun kaupunki kertoi tällä viikolla rakentamissuunnitelmista, jotka koskevat Karhunmäkeen tulevaa pallokenttää.

Karhunmäki saa ensi vuonna oman pallokentän, jonne tulee myös kuntoiluvälineitä. Kenttä sijoitetaan uuden alakoulun viereen ja se valmistuu syksyllä, kuten koulukin.

Kaupunkirakennelautakunta hyväksyi rakentamissuunnitelman, jonka kustannusarvio on 737 000 euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vehkalahtelaiset Karjalaisen lukijat ovat hämmästelleet, kuinka vasta rakentuvalle Karhunmäen alueelle kenttä nousee pikavauhdilla, mutta jo vuosia sitten valmistuneelle Vehkalahden asuinalueelle ei ole rakennettu vieläkään pallokenttää tai minkäänlaista lähiliikuntapaikkaa.

Kaupungin tekninen johtaja Anu Näätänen antaa asiaan valaistusta:

- Vehkalahden kentän tarve on hyvin tiedossa, mutta valitettavasti emme taloudellisista syistä pysty toteuttamaan kaikkia hankkeita niin nopeasti kuin asukkaat toivoisivat.

- Kenttä kulkee investointiohjelmassa nimellä Ukonniityn lähiliikuntapaikka ja sen suunnitteluun on varauduttu kaupunkirakenneyksikön vuoden 2016 talousarviossa. Rakentaminen ajoittuu investointisuunnitelmassa vuodelle 2017.

Karhunmäkeen tuleva pallokenttä toimii Näätäsen mukaan sekä uuden Karhunmäen koulun liikuntapaikkana että asukkaiden lähiliikuntapaikkana.

- Uudessa kaupunginosassa ei ole tarjota vanhastaan koululiikuntaan sopivaa pallokenttää tai muita ulkoliikunnan edellyttämiä tiloja. Tämän vuoksi kentän rakentaminen on ajoitettu yhteen koulun toteutuksen kanssa.

Karhunmäen kenttäsuunnitelmat sisältävät talvella jäädytettävän tekonurmipintaisen, aidatun ja valaistun pallokentän, joka on kooltaan 90 kertaa 60 metriä. Lisäksi kentälle tulee tekonurmipintainen 60 metrin juoksurata, pituushyppypaikka ja kuularinki.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi