Lauantai, 18.11.2017 
Tenho
Maakunta

Loppiaisena Niinivaaralla roihunneen talopalon syy selvisi

  • Jani Leinonen
Kuva vastaavasta tapauksesta, jossa suojaetäisyys on ollut riittämätön. Kuva ei liity Niinivaaran tapaukseen. Kuva vastaavasta tapauksesta, jossa suojaetäisyys on ollut riittämätön. Kuva ei liity Niinivaaran tapaukseen.

Loppiaisena Joensuussa tapahtunut omakotitalon palo johtui Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan hormin ja takan riittämättömästä suojaetäisyydestä palava-aineiseen rakennusmateriaaliin.

Sysäyksen syttymiseen antoi kovasta pakkasesta johtunut usean päivän lämmittäminen ja normaalia suuremman puumäärän polttaminen.

Palo syttyi aamuyöllä puoli neljän aikaan Soanlahdenkadulla Niinivaaralla. Talon omistaja oli herännyt savun hajuun ja havainnut keittiössä liekkejä.

Talon keittiö tuhoutui tulipalossa pahoin ja muu rakennus kärsi huomattavia vesi- ja savuvahinkoja.

Tilastojen mukaan Pohjois-Karjalassa on sattunut viimeisen viiden vuoden aikana riittämättömästä suojaetäisyydestä johtuvia rakennuspaloja tai rakennuspalovaaroja reilut kymmenen kappaletta.

- Tulisija tai hormi voi toimia moitteettomasti useita vuosia puutteellisista suojaetäisyyksistä huolimatta, mutta normaalista lämmitysajasta- tai tavasta poikkeaminen saattaa ”katkaista aasin selän”, palotarkastaja Tommi Mukkala kuvailee.

Lisää aiheesta: Asukas pakeni omakotitalon paloa pakkaseen vähissä vaatteissa