Sunnuntai, 19.5.2019 
Emma, Emilia, Milla
Maakunta

Sunnuntaisuomalaisen susijuttu nostatti myrskyn

  • Karjalainen
Kohua herättänyt susijuttu julkaistiin myös Karjalaisessa Sunnuntaisuomalaisen sivuilla viime sunnuntaina. Kohua herättänyt susijuttu julkaistiin myös Karjalaisessa Sunnuntaisuomalaisen sivuilla viime sunnuntaina.
Sunnuntaisuomalaisessa 24.1. otsikolla Likaista peliä julkaistu reportaasi susien häirinnästä ja houkuttelemisesta haaskojen avulla asutuksen lähelle on herättänyt poikkeuksellisen paljon ärtymystä erityisesti metsästäjien mutta myös metsästystä harrastamattomien välillä.

Myös mediassa on virinnyt keskustelua siitä, kuka on mitäkin sanonut ja tarkoittanut ja jopa ulkopuoliset vaativat lehtiä tekemään sutta sivuaviin juttuihin oikaisuja.

Esimerkiksi Maaseudun Tulevaisuus uutisoi tiistaina luonnonsuojelijoiden puhuvan perättömiä susien houkuttelemisesta tai painostamisesta korvesta kylille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lehti siteeraa myös Sunnuntaisuomalaisen juttuun haastateltua Itä-Suomen poliisin ylikomisariota Harri-Pekka Pohjolaista, joka on poliisin eräyhdyshenkilö.

Pohjolainen sanoo Maaseudun Tulevaisuudessa, ettei poliisilla ole tiedossa tai tutkinnassa tapauksia, joissa haaskoilla olisi yritetty houkutella susia pihapiireihin eikä tapauksia, joissa susia olisi yritetty moottorikelkoilla ajaa asutuksen liepeille.

Esitutkinnassa ei ole myöskään yhtään salametsästysepäilyä.

Susia on kuitenkin Pohjolaisen mukaan seurattu ja häiritty pitkin syksyä, mutta asialla on ollut hyvin pieni joukko ihmisiä.

Viikonloppuna käynnistynyttä susijahtia poliisi kuvaa erittäin ammattitaitoisesti suunnitelluksi ja johdetuksi.

Uusi käänne keskusteluun saatiin keskiviikkona, kun Savon Sanomat kertoi verkkosivullaan Pohjolaista ja hänen kollegaansa Sami Joutjärveä koskevan rikostutkinnan mahdollisesta käynnistymisestä.

Tutkintapyynnön perustana olisi se, että Pohjolainen ja Joutjärvi olisivat antaneet lupia häirikkösusien poistamiseen riittämättömin perustein.

Pohjolainen kertoi Pohjois-Savon susi-illassa tehneensä marras-joulukuussa kaksi päätöstä pihavierailuja tehneiden susien poistamisesta.

Kummassakin tapauksessa oli kysytty, oliko pihapiirissä luvattomia tai luvallisia haaskoja.

- Ei ollut, Pohjolainen toteaa.

Pohjolainen kommentoi keskustelua Sunnuntaisuomalaisessa tulevana sunnuntaina.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa