Sunnuntai, 19.5.2019 
Emma, Emilia, Milla
Maakunta

Pihoissa liikkunut susi lopetettiin Ilomantsissa - poliisi pyytää asukkailta harkintaa

  • Karjalainen
Ilomantsin kirkonkylän ja Putkelan alueella yksin liikkunut naarassusi lopetettiin lauantaiaamuna kello 10:n aikoihin aivan kirkonkylän tuntumassa. Poliisin mukaan kaato tapahtui noin kilometrin päässä Ilomantsin torilta pohjoiseen Putkelan suuntaan.

Poliisi on kirjannut kuluvan talven aikana lukuisia ilmoituksia alueella liikkuneesta sudesta. Sutta yritettiin karkottaa kolmeen otteeseen, mutta eläin palasi nopeasti takaisin asutuksen läheisyyteen.

Suden varsinaisesta lopettamisesta vastasi jälleen riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apuhenkilöstö.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisista kertoo, että etenkin susiin liittyvät havainnot ovat tänä talvena työllistäneet poliisia poikkeuksellisen runsaasti.

Runsaan työmäärän vuoksi poliisi toivoo, että ilmoittajat arvioisivat petohavaintojen kiireellisyyttä ennen niiden ilmoittamista. Mikäli havainto ei ole kiireellinen, on kyse vaikkapa jälkihavainnosta, tulisi siitä komisarion mukaan ilmoittaa ensisijaisesti Riistakeskuksen paikallisille suurpetoyhdyshenkilöille. Heidän yhteystietonsa löytyvät riistakeskuksen verkkosivuilta.

- Tietenkin, jos tilanne on akuutti, susi on pihassa eikä näytä lähtevän siitä mihinkään, on ehdottomasti otettava yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin. Meille ilmoituksia susista tulee tällä hetkellä niin paljon, että arvokasta tietoa voi mennä ohitse, Joutjärvi toteaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa