Tulosta tämä sivu
Maakunta

Palkeet ottaa käyttöön uudenlaista ohjelmistorobotiikkaa

Joensuussa pääpaikkansa pitävä Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet ottaa käyttöön ohjelmistorobotiikkaa yhtenä ensimmäisistä julkisen sektorin toimijoista Suomessa.

Tavoitteena on tuottaa hallinnon tukipalveluja entistä tehokkaammin, laadukkaammin ja monipuolisemmin.

- Kehitys tällä alalla on nopeaa, ja Palkeet haluaa olla edelläkävijä julkisen hallinnon palveluratkaisuissa, Palkeiden kehitysjohtaja Helena Lappalainen sanoo.

Toimintatapojen uudistamisen ministerityöryhmä puolsi Palkeiden talous- ja henkilöstöhallinnon prosessien automatisointihanketta yhdessä viiden muun hankkeen kanssa. Hankkeet pohjautuvat ehdotuksiin, joita kerättiin kesällä 2015 pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja ministeri Anu Vehviläisen (kesk.) käynnistämässä digihaasteessa. Haasteeseen tuli yli 250 vastausta.

- Etenemme nyt 2020-luvun palvelukeskusmallin kehittämisessä. Valtionhallinnon yhtenäisen Kieku-tietojärjestelmän käyttöönoton myötä tiedon käsittelyn digitalisointiin ja automatisaatioon on avautunut hyvät mahdollisuudet.

Ohjelmistorobotti käsittelee sähköistä tietoaineistoa: vertaa, tarkastaa tai etsii tietoa. Tehokkuuden lisäksi ohjelmistoroboteilla voidaan vähentää virheitä ja parantaa laatua. Tehostamalla tiedon käsittelyä vapautetaan aikaa muun muassa uusien palvelujen kehittämiseen ja asiakastyöhön.

- Oleellista onkin ymmärtää se kokonaisvaltainen muutos, jonka digitalisaatio tuo tietotyöhön. Palkeet haluaa toimia aktiivisesti verkostoissa ja hankkeissa, joissa tätä muutosta hyödynnetään valtionhallinnon uudistamiseksi, Lappalainen sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi