Sunnuntai, 19.5.2019 
Emma, Emilia, Milla
Maakunta

Häirikkösudet lopetettiin Lieksassa ja Ilomantsissa

  • Karjalainen
Kaksi sutta on jälleen jouduttu lopettamaan Pohjois-Karjalassa poliisin määräyksellä.

Pannoitettu urossusi ammuttiin iltapäivällä tiistaina Lieksan Salokylällä. Se oli liikkunut yksin kotieläintarhan ympärillä. Eläimestä oli runsaasti jälki- ja näköhavaintoja sekä Luonnonvarakeskukselta (Luke) saatuja sijaintitietoja kotieläintarhan ympäristöstä ja asuttujen rakennusten pihoista.

Eläin oli karkotettu neljästi kotieläintarhan läheisyydestä, mutta se palasi aina takaisin alueelle. Kannanhoidollisia sudenmetsästyslupia alueelle ei ollut, eikä Lieksassa jäljellä olleiden kannanhoidollisten metsästyslupien siirtäminen alueelle ollut poliisin mukaan mahdollista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perjantaina puolestaan Ilomantsin Hattuvaarassa lopetettiin asuttujen rakennusten pihoissa liikkunut naarassusi. Se ehti tappaa ainakin kaksi asuintalon pihassa tai häkissä ollutta koiraa. Lopetetulla sudella oli jalkavamma, jonka vakavuus selviää myöhemmin Eviran tutkimuksessa.

Myöskään Hattuvaaran alueelle ei ollut kannanhoidollista metsästyslupaa.

Kuluvan talven aikana Pohjois-Karjalassa on lopetettu yhdeksän sutta poliisin määräyksen perusteella. Kannanhoidollisessa metsästyksessä on kaadettu tähän mennessä kymmenen eläintä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa