Perjantai, 22.1.2021 
Visa
Maakunta

Ravintolapäivänä ruokailtiin irakilaisessa, puolalaisessa ja trooppisessa tunnelmassa

  • Karjalainen
Emma Thitz ja Lauri Helenius nauttivat raakakakkua Botanian lämmössä. Emma Thitz ja Lauri Helenius nauttivat raakakakkua Botanian lämmössä.

Tupa on täynnä pienessä kerrostaloasunnossa Joensuun Torikadulla. Puolalainen ravintola tarjoaa tänään muun muassa porsaankyljyshampurilaisia. Huomenna syömään ei enää kannata tulla, sillä tämä ravintola on auki vain tänään, Ravintolapäivänä.

Keittiössä häärää kiireinen Stan Domaniewski, jonka mukaan parissa tunnissa syömässä oli käynyt jo 24 asiakasta ja tulossa on vielä ainakin 20.

Ravintolapäivänä kuka tahansa voi avata ravintolan yhdeksi päiväksi. Ympäri maailmaa pop-up-ravintoloita aukesi noin 1240 kappaletta 29 eri maassa. Joensuussakin ovensa avasi useita ravintoloita eri teemoilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

 

Siltakadulla täynnä ovat myös Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistyksen tilat. Siellä kokataan irakilaista ruokaa: riisiä, pastaa, kasviksia ja paistettua kanaa.

-  Päätimme itse, mitä tarjoamme, keittiössä puuhaava miesjoukko kertoo. Pääkokkina lieden ääressä touhuaa Ali Jawdat.

Idea turvapaikanhakijoiden ravintolasta syntyi Kansalaistalolla järjestetyssä tilaisuudessa, jossa haluttiin ideoida, miten turvapaikanhakijat ja joensuulaiset voisivat tutustua toisiinsa.

Joensuulaisia eksoottiset maut näyttävät kiehtovan.

-  Meillä on tänään käynyt jo noin 60-70 asiakasta, kertoo Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistyksen toiminnanjohtaja Elina Pajula.

 

Etelään päin mentäessä tunnelma muuttuu trooppiseksi: Ksenia Peltovuoren tekemiä raakakakkuja saa nauttia kasvihuoneessa papukaija Juuson kanssa jutustellen.

 

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi