Torstai, 21.1.2021 
Oona, Netta, Aune
Talous

Facebookissa markkinointi on halpaa ja helppoa

  • Anni Kuittinen
Lehmon K-Supermarketissa päivitetään myymälän Facebook-sivua aktiivisesti. Tarjouspäivitystä tekemässä myyjä Heidi Hyppönen (vas.) ja kauppias Silja Törrönen. Lehmon K-Supermarketissa päivitetään myymälän Facebook-sivua aktiivisesti. Tarjouspäivitystä tekemässä myyjä Heidi Hyppönen (vas.) ja kauppias Silja Törrönen.

Facebookissa mainostaminen lisääntyy jatkuvasti. Mainostaminen painottuu toistaiseksi kuluttajapuolelle, mutta periaatteessa Facebookissa voi mainostaa minkälaisia tuotteita tai palveluita tahansa.

– Asiantuntijat ja teollisuus voisivat seuraavaksi lähteä tähän mukaan, arvioi Minna Valtari sosiaalisen median markkinointipalveluja tuottavasta Somecosta.

Hän toteaa, että osa suomalaisista yrityksistä on suorastaan sosiaalisen median markkinoinnin edelläkävijöitä kun taas osa ei vielä ymmärrä sen hyötyä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Facebook kehittää jatkuvasti mainostusmahdollisuuksiaan. Sosiaalisen median voimaa voi kokeilla laittamatta mainostukseen lanttiakaan tai avittaa sivun näkyvyyttä maksamalla siitä hieman. Yleensä puhutaan joistakin euroista. Facebook-markkinointi onkin hyvin kustannustehokasta, Valtari korostaa.

Hän puhuu sen puolesta, että Facebook nähtäisiin työvälineenä, eivätkä työnantajat katsoisi pahalla sen käyttöä työaikana.

K-supermarket Lehmo on Facebookissa aktiivinen. Arvonnat, kampanjat ja mainokset esimerkiksi tuote-eristä syntyvät kauppias Silja Törrösen käsissä nopeasti. Muutama minuutti ajatuksesta mainos tai kampanja on jo kaupan Facebook-sivulla.

– Se on vähän sellaista hetkessä elämistä, Törrönen luonnehtii.

Kesko rohkaisee kauppiaitaan olemaan aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Kauppiaille järjestetään koulutuksia ja lähetetään viikoittainkin vinkkejä, mitä asioita voisi nostaa esille.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi