Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Talous

Ministeri: Venäjän talous kasvaa jo ensi vuonna

  • STT
Venäjän talouskehitysministeri Aleksei Uljukajevin mukaan maan talous on osoittanut pystyvänsä sopeutumaan. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Venäjän talouskehitysministeri Aleksei Uljukajevin mukaan maan talous on osoittanut pystyvänsä sopeutumaan. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Venäjän talous kääntyy nousuun vielä tämä vuoden aikana, ja vuosina 2017-2019 voidaan odottaa jo yli kahden prosentin kasvua, ennakoi Venäjän talouskehitysministeri Aleksei Uljukajev keskiviikkona Helsingissä.

- Venäjän talous on osoittanut pystyvänsä sopeutumaan. Aikoihin, joissa öljyn hinta oli sata dollaria tynnyriltä, ei enää ole paluuta, mutta se ei ole pelkästään huono asia. Esimerkiksi valtion budjetin rakenne tervehtyy, Uljukajev perusteli.

Vaikka Venäjän talous on sopeutuvaista sorttia, ei nirkoisiin kasvulukuihin ole Uljukajevin mukaan mitään syytä sopeutua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Jos talous sopeutuu matalaan kasvuun, ei yrityksillä ole motivaatiota investoida. Jos investoinnit puuttuvat, se on iso ongelma taloudelle, Uljukajev sanoi.

Suomen Pankin ennusteen mukaan Venäjällä mennään ensi vuosikin nollakasvulla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi