Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Talous

Valtio lupaa auttaa Microsoftilta irtisanottavia

  • STT
Ministerit lupaavat Microsoftilta irtisanottaville apua. Lehtikuva / Mikko Stig Ministerit lupaavat Microsoftilta irtisanottaville apua. Lehtikuva / Mikko Stig
Valtiovalta tarttuu pikaisesti toimiin Microsoftilta irtisanottavien auttamiseksi, lupaavat työministeri Jari Lindström (ps.) ja elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.).

- Kyseessä on erittäin vaikea tilanne, koska ICT-alan ihmisiä on muutaman viimeisen vuoden aikana vapautunut useita tuhansia, ministerit muotoilevat yhteisessä tiedotteessaan.

Lindström lupaa varmistaa työ- ja elinkeinotoimistoille tarvittavat resurssit hoitaa tilannetta niin, että uusia työpaikkoja löytyy ja syntyy nopeasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ministerien mukaan hallitus selvittää myös välittömästi rahoituksen hakemista Euroopan globalisaatiorahastolta.

Rinne: Microsoftin yt-pommin pitäisi viimeistään herättää hallitus

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää Microsoftin yt-uutisia todella rajuna iskuna suomalaiselle ict-teollisuudelle ja mustana päivänä suomalaiselle mobiilikehitykselle.

Puolueen tiedotteessa hän sanoo, että Microsoftin yt-pommin pitäisi viimeistään herättää Sipilän hallitus. Suomella ei ole varaa osaamistason laskuun, Rinne lisää.

Rinteen mukaan vastuu mahdollisesti työpaikkansa menettävien ihmisten uusista mahdollisuuksista on Microsoftilla ja julkisella vallalla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi