Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Talous

Obama kritisoi Trumpia ja Pohjois-Koreaa G7-kokouksessa

  • STT-AFP
Obama myös moitti republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevaa miljardööriä Donald Trumpia tietämättömyydestä maailman asioista. LEHTIKUVA/AFP Obama myös moitti republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevaa miljardööriä Donald Trumpia tietämättömyydestä maailman asioista. LEHTIKUVA/AFP
Japanissa on alkanut tänään kaksipäiväinen G7-maiden huippukokous, jossa keskustellaan muun muassa ratkaisukeinoista maailmantalouden huonoon tilaan ja pakolaiskriisiin.

Kokouksessa ei myöskään ole vältytty kansainvälisen politiikan jännitteiltä.

Kokouksessa puhunut Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi myös, että Pohjois-Korea edustaa suurta uhkaa kaikille. Yhdysvaltain liittolaisen Etelä-Korean ja Pohjois-Korean jännitteet ovat lisääntyneet Pohjois-Korean tammikuussa tekemän ydinkokeen jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Obama myös moitti republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevaa miljardööriä Donald Trumpia tietämättömyydestä maailman asioista.

Maailman toiseksi suurin talousmahti Kiina ei osallistu kokoukseen. Kiinan, Yhdysvaltain ja Japanin väliset jännitteet Etelä-Kiinan merellä ovat kuitenkin myös keskustelussa.

Obama tekee huomenna historiallisen vierailun Hiroshimaan, jonne Yhdysvallat pudotti atomipommin vuonna 1945.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi