Torstai, 24.1.2019 
Senja
Talous

Vanha kunnon Konenurkka on nyt Woutila

  • Hannu Kauhanen

Niin muuttuvat ajat, eikä ole enää Valinta Voutilaisen Konenurkkaakaan.

Vuodenvaihteessa lopettaneen Konenurkan tilat kuhisevat kuitenkin elämää, sillä niissä aloitti huhtikuun puolivälissä Woutilaksi ristitty työyhteisö, jossa on mukana seitsemän yrittäjää.

Tulliportinkadun ja Petrankadun risteyksessä sijaitseva kaksiosaisesta kiinteistöstä on tullut vuosikymmenten aikana legendaarinen osa Joensuun ja Otsolan kaupunkikuvaa.

Kyseessä on työyhteisö, jonka ovat aina avoinna kaikille uteliaille. Aukioloaikoja ei ole, vaan sisään voi mennä ihmettelemään aina, kun joku näkyy olevan paikalla. Isojen näyteikkunoiden läpi sen huomaakin helposti.

Suunnitteilla on erilaisia tempauksia, kuten joulumyyjäisiä ja osallistumista Joen Yöhön.

Ensimmäinen varsinainen tapahtuma, eräänlaiset avajaiset avoimine ovineen, pidetään Woutilassa tiistaina 21. kesäkuuta kello 12 – 16.

Silloin kannattaa kaikkien kynnelle kykenevien mennä katsomaan, miten vanhat tilat on saatu upeaan uusiokäyttöön. Taideämpäri on luvattu 50 ensimmäiselle.

Mitähän kaikkea siellä vielä keksivätkään? Tonttupajan lähellä kellarissa roikkuvat seinässä vanhan kaupan varaston lihakoukut – eivätköhän nuo löydä jotain käyttöä niillekin.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa