Tulosta tämä sivu
Talous

Paljonko maksat paperisesta puhelinlaskusta? Lehti: Kuluttaja-asiamies haluaa kieltää ne

Teleoperaattorit ovat jo joitakin vuosia perineet erikseen maksun paperilaskun lähettämisestä. Kuluttaja-lehden (4/2016) mukaan markkinaoikeudessa taistellaan nyt siitä, saako paperilaskusta veloittaa erikseen.

Kuluttaja-asiamies haluaa kieltää paperilaskujen maksullisuuden kokonaan.

Asiaa käsiteltiin markkinaoikeudessa jo kaksi vuotta sitten. Tuolloin todettiin, että Elisan 1,90 euron paperilaskulisä oli kohtuuton. Päätöksen myötä Elisa tiputti laskutuslisää yhdellä sentillä, siis 1,89 euroon. Päätös koski kuitenkin vain Elisaa, eikä vaikuttanut muiden operaattoreiden toimintaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nyt kuluttaja-asiamies hakee markkinaoikeudesta päätöstä, joka koskisi kaikkia puhelinoperaattoreita.

Operaattoreiden omien verkkosivujen hinnastojen mukaan Soneran asiakkaille paperilasku on kallein, sillä siitä joutuu maksamaan 2,90 euroa laskulta.

Tele Finlandin paperilasku maksaa 1,90 euroa. Verkkosivuilla perustellaan paperilaskun maksullisuutta näin: "Koska suuri osa asiakkaistamme on jo valinnut helpon sähköisen laskutustavan, on sähköinen laskutus myös uusien liittymiemme ominaisuus. Sen avulla laskut pysyvät aina tallessa samassa paikassa ja josta niiden maksaminen verkkopankissa on mukavan helppoa. Paperilasku on siis palvelu, jonka voit halutessasi ottaa liittymällesi."

Myös DNA:n asiakkaille paperinen lasku maksaa 1,90 euroa kappaleelta.

Lähde: Kuluttaja 4/2016

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi