Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Talous

Lista sadasta kalleimmasta asuinalueesta hämmensi - Kauhajoki-mysteeri selvisi

  • Karjalainen
Asuntojenhinnat.fi-palvelun lista Suomen sadasta kalleimmasta asuinalueesta herätti keskiviikkona hämmennystä, mutta nyt vertailun sisältämä mysteeri on saanut selityksen. Listalla vajaan 14 000 asukkaan Kauhajoen Asemanseutu ylsi sijalle 35 yli 4 300 euron neliöhinnallaan.

Asuntojenhinnat.fi:n Ville Häkkinen kertoi torstaina Kauppalehdelle, että Kauhajoen kohdalla oli tapahtunut virhe eivätkä tiedot olleet ajankohtaisia. Häkkisen mukaan Kauhajoen hintapoiminta on tehty vuonna 2012. Tilastokeskus ei ilmoittanut uusimpia keskihintoja, koska kauppojen lukumäärä on ollut niin pieni.

Kauhajokelainen kiinteistönvälittäjä Sirpa Kielinen epäilee Kauppalehdelle, oliko yli 4 000 euron keskineliöhinta mahdollinen edes vuonna 2012.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Luvut ovat aivan pielessä. Viime aikoina asuntojen hinnat Kauhajoella ovat lähinnä olleet lievässä laskussa, hän sanoo.

Asuntojenhinnat.fi:n vertailun mukaan valtaosa Suomen kalleimmista asuinalueista sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Helsinki nappaa sadan kalleimman postinumeroalueen listalla 60, Espoo 25 ja Vantaa kuusi sijoitusta sekä Kauniainen yhden sijoituksen. Muut kahdeksan sijoitusta menevät Tampereelle (6), Turulle (1) ja siis virheellisesti Kauhajoelle (1) Etelä-Pohjanmaalle. vertailun mukaan valtaosa Suomen kalleimmista asuinalueista sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Helsinki nappaa sadan kalleimman postinumeroalueen listalla 60, Espoo 25 ja Vantaa kuusi sijoitusta sekä Kauniainen yhden sijoituksen. Muut kahdeksan sijoitusta menevät Tampereelle (6), Turulle (1) ja siis virheellisesti Kauhajoelle (1) Etelä-Pohjanmaalle.

Katso sata kalleinta asuinaluetta täältä: http://www.asuntojenhinnat.fi/blogi/sata-kalleinta-asuinaluetta-juuri-nyt

Lähde: Kauppalehti

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ihmettelitko-kauhajoen-kalliita-asuntoja-tassa-selitys/QvsyiPJt

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi