Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Talous

Digitalisaatio muuttaa työelämää ja korkeakoulutusta

  • Tatu Kuukkanen

Elinkeinoelämän keskusliiton koulutuspolitiikan asiantuntija Marita Aho (kuvassa) oli Itä-Suomen yliopistossa ja Karelia-ammattikorkeakoulussa puhumassa korkeakoulutuksen kehittämisestä. Hän puhuu siitä, miten korkeakoulutusta pitäisi päivittää vastaaman paremmin digitaalisen maailman vaatimuksiin ja osaamistarpeisiin.

–Tapaamiset Kareliassa ja yliopistolla vahvistivat viestiä. Korkeakoulutuksessa on käynnistynyt uudistumisprosesseja. On tärkeää, että elinkeinoelämä ja korkeakoulut käyvät vuoropuhelua digitalisaation vaikutuksista osaamistarpeisiin ja oppimisen tapoihin sekä oppimisympäristöihin. Keskustelut osoittivat, että ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto ovat sekä valmiita että arvostavat tällaista vuoropuhelua, Marita Aho kertoo.

EK on toteuttanut Aalto-yliopiston ja Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa "Digitalous ja korkeakoulutus" -hankkeen esiselvityksen. Siinä tutkitaan digitalouden ja -teknologian aiheuttamia muutoksia työn tekemisen tapoihin. Aho puhuu esimerkiksi siitä, miten insinöörit ja sairaanhoitajat voisivat tehdä yhteistyötä hoitojärjestelmien kehittämisessä ja samalla oppia toisiltaan.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta