Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Talous

Softbank vahvistaa harkitsevansa Supercellin myyntiä

  • STT-AFP
Supercellin myynnistä ei ole päätetty, kertoo sen omistaja Softbank. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO Supercellin myynnistä ei ole päätetty, kertoo sen omistaja Softbank. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Japanilainen teleoperaattori Softbank vahvistaa harkitsevansa suomalaisen peliyhtiön Supercellin myyntiä. Softbankin mukaan myyntipäätöstä ei ole toistaiseksi tehty, eikä yhtiö kerro mahdollisen ostajan nimeä.

Myyntiaikeet nousivat julkisuuteen jo aiemmin muun muassa Wall Street Journalin uutisoitua asiasta nimettömien lähteiden perusteella. Softbankin on kerrottu harkitsevan Supercellin myyntiä kiinalaiselle teknologiajätille Tencentille. Kaupan arvoksi on määritelty yli yhdeksän miljardia dollaria eli noin kahdeksan miljardia euroa.

Japanilainen talouslehti Nikkei arvioi, että kauppa julkistettaisiin kuun loppuun mennessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Softbank omistaa Supercellistä 73 prosenttia. Japanilaisyhtiö osti peliyhtiöstä 51 prosenttia 1,1 miljardilla eurolla alun perin vuonna 2013 ja kasvatti osuuttaan viime vuonna 73 prosenttiin.

Supercellin hittipelejä ovat esimerkiksi mobiilipelit Hay Day ja Clash of Clans. Viime vuonna yhtiö teki liikevoittoa 845 miljoonaa euroa ja liikevaihtoa kertyi 2,1 miljardia euroa.

Kiinalainen Tencent tunnetaan muun muassa pikaviestipalveluistaan QQ:sta ja WeChatista sekä peleistään. Yhtiö on kahminut omistukseensa viime vuosina osuuksia monista muista internet- ja viihdealan yrityksistä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi