Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Talous

Kyselyyn vastanneet suomalaiset tyytyväisiä nettikirpparikävijöitä

  • STT
Noin 30 prosenttia vastaajista on myynyt tai tehnyt ostoksia nettihuutokaupoissa tai nettikirpputoreilla. LEHTIKUVA / Jarno Mela Noin 30 prosenttia vastaajista on myynyt tai tehnyt ostoksia nettihuutokaupoissa tai nettikirpputoreilla. LEHTIKUVA / Jarno Mela
Yhä useampi suomalainen on löytänyt nettikirpputorit, selviää tietoliikennekonserni DNA:n vuotuisesta Digitaalinen elämäntapa -tutkimuksesta. Noin 30 prosenttia vastaajista on myynyt tai tehnyt ostoksia nettihuutokaupoissa tai nettikirpputoreilla. Tutkimuksen mukaan nämä tarjoavat kaikista nettipalveluista parhaan digitaalisen asiakaskokemuksen.

Kahdeksan kymmenestä palveluja käyttäneestä kertoo asiakaskokemuksen olleen hyvä, ja lähes puolet käyttäjistä kertoo nimenomaan tapahtuman digitaalisen luonteen vaikuttaneen tähän.

Eniten digitaalisia palveluita suomalaiset käyttivät pankkiasioiden hoitamiseen ja terveyspalveluiden ajanvaraukseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kolmen viime kuukauden aikana neljä viidestä suomalaisesta on hoitanut pankkiasioitaan pankin itsepalvelussa tai mobiilisovelluksessa. Vastaajista 81 prosenttia on ladannut puhelimeensa pankki- tai taloussovelluksen, ja heistä vastaosa käyttää sovellusta säännöllisesti. Erityisen yleistä pankki- tai taloussovellusten käyttö on alle 45-vuotiaiden keskuudessa.

Myös terveyspalveluiden varaaminen digitaalisesti on suomalaisille tuttua. Kaksi viidestä on varannut ajan terveyspalveluihin digitaalisten kanavien kautta. Tutkimuksen mukaan kaikkein aktiivisimmin asioitaan hoitavat digitaalisesti 25-34-vuotiaat.

Tutkimus tehtiin huhtikuussa 2016, ja siihen osallistui 1 036 iältään 15-74-vuotiasta suomalaista.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta