Sunnuntai, 18.4.2021 
Valto, Valdemar
Talous

26-vuotias Miikka työllisti itsensä kädentaidoillaan

  • Jaana Kainulainen

Vaalea ja pitkä nuorukainen harppoo pitkin Rääkkylän metsiä, pysähtyy ja nostaa maasta ontoksi lahonneen pihlajan rungon. Se on aarre, josta 26-vuotias tekee omin käsin jotain, vaikka pöydän.

– Nämä värit ovat hienot. Ja tästä männystä saa myös hienon pöydän, kun sahaa tuosta noin puoliksi, laittaa lasin päälle ja antaa puun näkyä. Jalat tähän pitää vielä suunnitella, Miikka Kotilainen sanoo ja sivelee ulkona kuivuvan puun pintaa.

Kosketus ja vie sormet puun syihin ja siitä välittyvä tunne ajatukset elämän perusasioihin ja ihmisen luontosuhteeseen.

Nyt ollaan juurilla.

Puuartisti on puolitoista vuotta sitten Kontiolahteen perustettu yritys. Insinööriopintoja kokeillut puuartesaani pääsi töihin kiinteistöalalle, mutta sai työpaikastaan onnenpotkut ja etsiytyi työhallinnon yrittäjyyskurssille.

Ponnahduslautana toimivat osuuskuntayrittäminen ja Tiedepuiston yrityshautomon esikäsittely kaiken maailman ihmelasien, esineiden internettien ja nousukiitoon tähtäävien pelifirmojen keskellä.

– Kehityspäällikkö Ruohion Timo totesikin, että puusepän firmaa meillä ei ole ennen ollutkaan. Sieltä sain sparrausta, potkua ja rohkaisua. Nyt ollaan tässä.

Kertakäyttökulttuurin vastakohdaksi Kotilainen haluaa tehdä kestäviä, pysyviä ja ekologisia tuotteita. Uniikit, kuhunkin tilaan ja tarkoitukseen suunnittelut tuotteet ovat näyttäviä, mutta silti niistä henkii kotikutoisuus ja tekijän käden jälki.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi