Torstai, 24.1.2019 
Senja
Talous

Laillistettujen kiinteistönvälittäjien osuus kasvanut selvästi

  • Karjalainen
Kiinteistövälitysalan toimijoiden ammattipätevyys on parantunut kuluneen vuoden aikana selvästi, kertoo Effortia Oy. Yrityksen ylläpitämän Asuntojenmyynti.fi-palvelun mukaan syyskuun alussa laillistettujen kiinteistönvälittäjien (LKV) osuus koko välittäjäkunnasta oli 71 ja vuosi sitten vastaavaan aikaan 60,5 prosenttia. Kasvu on 10,5 prosenttiyksikköä.

Suurimmista kaupungeista eniten laillistettuja kiinteistönvälittäjiä koko välittäjäkunnasta on Porissa: 81 prosenttia. Toista ääripäätä edustaa Helsinki, jossa vastaava osuus on 66 prosenttia. Esimerkiksi Joensuussa osuus on 76, Kuopiossa 74, Jyväskylässä 72 ja Lahdessa 68 prosenttia.

Effortian mukaan noin 70 välitystoimipistettä on tilanteessa, että ilman parannuksia niitä uhkaa poisto välitysliikerekisteristä. Lain mukaan puolella välitystoimipisteiden myyntihenkilöistä on oltava LKV-tutkinto. Vaatimus tuli voimaan kuluvan vuoden alusta. Ennen vuotta 2016 riitti, että vain kiinteistönvälitysyrityksen vastaavalla hoitajalla ja toimipisteen vastaavalla hoitajalla oli LKV-pätevyys.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Asuntojenmyynti.fi-palvelu seuraa välitysyritysten ilmoittamia välityshintoja sekä niiden toimipisteiden ammattipätevyystasoja. Tarkastelu kattaa 4 975 myyntineuvottelijan pätevyystasot 170 paikkakunnalla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa