Keskiviikko, 12.8.2020 
Kiira, Klaara
Talous

Danske Bank avaa Mobilepay-sovelluksen muiden pankkien käyttöön

  • STT
Mobilepay on älypuhelinsovellus, jolla voi siirtää rahaa tililtä toiselle sekä maksaa kaupassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO Mobilepay on älypuhelinsovellus, jolla voi siirtää rahaa tililtä toiselle sekä maksaa kaupassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Danske Bank aikoo avata mobiilimaksusovellus Mobilepayn muiden pohjoismaisten pankkien käyttöön. Danske Bankin mukaan yhteistyön tavoitteena on kehittää sovelluksesta entistä parempi maksualusta.

Mobilepay on älypuhelinsovellus, jolla voi siirtää rahaa käyttäjien välillä sekä maksaa ostoksia joissakin kaupoissa ja verkkokaupoissa.

Kristian Luoma OP:stä sanoo, että OP:n näkökulmasta tieto on mielenkiintoinen ja myönteinen avaus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Nyt voidaan alkaa keskustella vaihtoehdoista, miten tätä mahdollisuutta voidaan hyödyntää. Yhteistyöhalukkuus on hyvin positiivinen viesti.

Luoma kuitenkin lisää, että yhteistyöstä on jonkin verran matkaa siihen, että vaikutus näkyisi kuluttajille asti.

Suomen Nordea kommentoi tietoa sähköpostitse sanomalla, että pankki arvioi parhaillaan eri vaihtoehtoja Suomessa ja että se kertoo asian edistymisestä myöhemmin.

Nordealla yhteistyötä Tanskassa ja Norjassa

Danske Bank kertoo, että Nordea on liittynyt Mobilepayn kumppaniksi Tanskassa ja Norjassa. Tiedotteessaan se arvioi pankkien tekevän samoin myös Suomessa.

Danske Bank kertoo, että Mobilepaylla on Suomessa yli 400 000 lataajaa ja Pohjoismaissa yli 3,5 miljoonaa. Syyskuussa Danske Bankilta, OP:ltä ja Nordealta kerrottiin, että mobiilisovellusten käyttäjämäärät ovat kasvaneet.

Luoma arvioi, että älypuhelimella maksaminen yleistyy, sillä se helpottaa maksamista ja mahdollistaa oman talouden seuraamisen.

Luoma selittää, että maksamisen toimiminen käytännössä vaatii sen, että kaupoissa on käytössä päätteet, jotka tukevat mobiilimaksamista.

Luoma sanoo, että OP on kehittänyt mobiilimaksamista monella eri rintamalla ja kokeili esimerkiksi älypuhelinsovelluksen avulla maksamista tänä kesänä Provinssi-festivaaleilla.

- On tärkeää, että eri vaihtoehtoja kokeillaan, sillä sitä kautta löytyy se timantti.

OP:n Pivon ja Nordean Nordeapayn avulla voi älypuhelimella maksaa kaupoissa ja ravintoloissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi