Torstai, 24.1.2019 
Senja
Talous

Kiinteistönvälityksen välityspalkkiot ovat laskeneet useilla paikkakunnilla

  • Karjalainen
Kiinteistönvälittäjien välityspalkkiot ovat laskeneet vuoden takaisesta useilla paikkakunnilla. Välityspalkkioita vertailee Effortia Oy.

Asunto-osakkeen myymisestä ammattivälittäjän kautta maksetaan nyt keskimäärin 4,16 prosenttia välityspalkkiota sisältäen arvonlisäveron. Vuosi sitten tähän aikaan välityspalkkio oli 4,17 prosenttia. Prosentuaalinen välityspalkkio lasketaan joko kohteen velattomasta myyntihinnasta tai myyntihinnasta. Välityspalkkiota ei peritä velkaosuudesta.

Asunto-osakkeiden myynnin palkkiot ovat laskeneet eniten Lappeenrannassa ja Hämeenlinnassa. Molemmissa kaupungeissa asunto-osakkeiden arvonlisäverollinen välityspalkkio on laskenut yli kolme prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Palkkiot ovat tippuneet myös Espoossa, Helsingissä, Kuopiossa, Rovaniemellä ja Vantaalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suurista kaupungeista matalimmat asunto-osakkeiden välityspalkkiot ovat tällä hetkellä Kuopiossa, jossa välityspalkkioprosentti on keskimäärin 3,55. Myös Helsinki (3,68), Joensuu (3,78) ja Espoo (3,78) ovat halvimpien kaupunkien joukossa.

Kallein asunto-osakkeen välityspalkkio on Effortia Oy:n mukaan Jyväskylässä, missä välityspalkkiota pyydetään 4,45 prosenttia.

Kiinteistöjen välityspalkkiot ovat pysyneet ennallaan. Kiinteistökaupasta maksetaan Suomessa keskimäärin 4,34 prosenttia välityspalkkiota. Välityspalkkion suuruus oli sama vuosi sitten.

Myös kiinteistöjen välityspalkkiot ovat laskeneet muutamissa kaupungeissa. Eniten laskua on Lappeenrannassa ja Hämeenlinnassa sekä Espoossa, Helsingissä ja Kuopiossa. Kuopiossa pyydetään keskimäärin pienintä välityspalkkiota (3,61). Jyväskylän välityspalkkiot ovat korkeimmat myös kiinteistökaupassa. Omakotitalon myymisestä joutuu Jyväskylässä maksamaan 4,56 prosenttia välityspalkkiota.

Voimakkainta välityspalkkioiden kasvu on ollut Vaasassa, jossa sekä asunto-osakkeen että kiinteistön myymisen keskiarvollinen välityspalkkioprosentti on kasvanut vuodessa yli 4 prosenttia.

Lähde:

Effortia Oy

https://www.asuntojenmyynti.fi/julkistukset.php

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa