Lauantai, 18.11.2017 
Tenho
Talous

Nunnanlahden Uunin Lehikoinen lahjoitti yliopistolle miljoona euroa - kimmokkeena omakohtainen sairaalakokemus

  • Karjalainen
Juhani Lehikoinen kuvattu vuonna 2009 kaivoksen reunalla Juuan Nunnanlahdessa. Juhani Lehikoinen kuvattu vuonna 2009 kaivoksen reunalla Juuan Nunnanlahdessa.

Nunnanlahden Uuni Oy on lahjoittanut Itä-Suomen yliopistolle miljoona euroa viisivuotisen sydän- ja rintaelinkirurgian professuurin rahoittamiseksi.

Nunnanlahden Uuni Oy:n omistaja Juhani Lehikoinen kertoo tiedotteessa, että lahjoituksen kimmokkeena oli omakohtainen kokemus sydänkirurgiasta KYSissä.

– Sain 14 vuotta sitten elämälleni jatkoaikaa. Siitä kiitoksena nyt haluan tuloksesta kohdentaa tutkimus- ja kehitystyöhön lahjoitusprofessuurin kautta.

Lehikoinen haluaa erityisesti kiittää apulaisylilääkäri, sydänkirurgi Ensio Bergiä ja hoitohenkilökuntaa saamastaan hoidosta.

– Tukemalla sydän- ja rintaelinkirurgian tutkimusta ja kehittämistä haluan olla edistämässä hyvää hoitoa Savo-Karjalan asukkaille myös tulevaisuudessa.

Rehtori Jukka Mönkkösen mukaan on upeaa, että yksityinen taho haluaa näin merkittävällä tavalla tukea yliopistoa sekä lääketieteellistä tutkimus- ja kehitystyötä.

– Professuurin myötä KYSistä tulee yksi alan merkittävistä keskuksista Suomessa, toteaa puolestaan sydän- ja rintaelinkirurgian klinikkaylilääkäri Pekka Jaakkola KYSin Sydänkeskuksesta.