Lauantai, 25.11.2017 
Kaija, Kaisa, Katri
Talous

IS: Kodin1 -tuotenimen ostanut yritys myöntää virhearvionsa verkkokaupan hinnoittelussa - "59 euron toimituskulut ovat liikaa"

  • Karjalainen
Anttila meni konkurssiin viime kesänä. Anttila meni konkurssiin viime kesänä.

Anttilan mennessä konkurssiin Kodin 1 -tuotenimen osti ruotsalainen Trademax. Vuoden lopussa Kodin1 avasi taas verkkokaupan.

Suomalaisia verkkokaupassa asioineita on ihmetyttänyt sen hinnat: pelkät toimituskulut ovat 59 euroa. Tuotenimen uusi omistaja onkin joutunut selittämään hintoja kuluttajille, kertoo Ilta-Sanomat.

Yhtiön toimitusjohtajan Christian Erikssonin mukaan Trademaxilla on tullut yllätyksenä, että suomalaiset haluavat ostaa verkkokaupasta pienempiä ostoksia.

– Yleensä muissa maissa keskiostoksen hinta on suuri, ostetaan esimerkiksi sohva ja lisäksi matto tai lamppu. Suomessa halutaan tilata pelkkä lamppu, Eriksson kertoo.

 – Vertasimme toimituskuluja kilpailijoihin ja halusimme olla edullisimmasta päästä. Yleensä toimituskulut ovat 59, 69 tai 79 euroa, hän myös lisää.

Kun suomalainen verkkokaupan asiakas haluaisi esimerkiksi ostaa kaksi pyyhettä ja niistä olisi maksettava toimituskulua 59 euroa, on Trademax joutunut miettimään vaihtoehtja.

– Olemme vastaanottaneet palautteen ja toivomme löytävämme tilanteeseen ratkaisun muutamassa viikossa. Jos tilaat 20 eurolla, 59 euron toimituskulut ovat liikaa.

 Trademax suunnittelee myös kivijalkamyymälän avaamista Suomeen Helsingin seudulle.

Lähde: Ilta-Sanomat