Torstai, 23.11.2017 
Ismo
Talous

Töihin metallialalle 80 päivän täsmäkoulutuksesta - lisää hakijoita kaivataan

  • Karjalainen
  • Marko Puumalainen
Lisää ammattitaitoista työvoimaa kaivattaisiin muun muassa kuvan Outokummun Metallille. Lisää ammattitaitoista työvoimaa kaivattaisiin muun muassa kuvan Outokummun Metallille.
Helmikuussa alkavaan metallialan täsmäkoulutukseen kaivataan lisää hakijoita Pohjois-Karjalassa.

Neljän kuukauden koulutuksessa on koulutuspäiviä 80, eikä osallistuminen vaadi aiempaa koulutusta metallialalta. Koulutuksesta suuri osa on työn opettelua yrityksessä, johon lopulta olisi tarkoitus työllistyä.

Koulutuksen järjestää Pohjois-Karjalan te-toimisto, sen kouluttajana toimii Educo Valmennustalo Oy, ja koulutuksen käytännön toteutuksesta vastaa suurilta osin Savon koulutuskuntayhtymä (Sakky).

Hakuaikaa koulutukseen on tammikuun loppuun asti. Tarjolla on yhteensä parikymmentä koulutuspaikkaa kymmenessä yrityksessä. Täsmäkoulutuksessa yrityksen vastuuta rekrytoinnista on helpotettu siten, että alkuvaiheen haastatteluita on tekemässä RTK-Henkilöstöpalvelu. Haastatteluiden perusteella yrityksille esitellään kymmenkunta potentiaalista työntekijää, joista yritys pääsee valitsemaan.

Koulutukseen osallistuvat tekevät neljän kuukauden koulutuksen jälkeen ensin muutaman kuukauden töitä yritykseen RTK-Henkilöstöpalvelujen kautta ennen kuin heidät palkataan suoraan yritykseen.