play

Lasten Kaivoksen liiketoiminta siirtyy kaupungille

Kuva: Marko Puumalainen

Karjalainen

Kolmen kesän ajan lasten teemapuistoa Outokummun Vanhalla Kaivoksella vetänyt Kasimir Sandman irtautuu lastenpuistotoiminnasta. Sandman myy Lasten Kaivos Oy:n liiketoiminnan, siihen liittyvän irtaimiston ja immateriaaliset oikeudet, kuten nimen, Matkakumpu Oy:lle. Kaupasta päätettiin tiistaina.
Lasten Kaivos on työllistänyt kesäaikaan Sandmanin lisäksi myös muutaman kausityöntekijän. Outokummun kaupungin tytäryhtiö Matkakumpu vastaa Vanhan Kaivoksen operatiivisesta toiminnasta, ja yhtiö tarkastelee kaupan jälkeen Sandmanin suunnitelmia teemapuiston kehittämiseksi.
Suomen nuorimpiin yrittäjiin lukeutuva Sandman, 20, jatkaa Sepänkadulla Outokummussa kirpputoriyrittäjänä sekä matkahuollon asiamiehenä. Hän on myös kaupungin yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja.
Sepänkadun "kauppakeskukseen" entisiin huonekaluliikkeen tiloihin tuli kirppiksen yhteyteen vuodenvaihteessa myös ompelimoyrittäjä, ja helmikuussa kolmas yrittäjä avaa kahvilan.
Sandmanin lähiajan suunnitelmissa on avata puuhapuisto lapsille Joensuuhun, mutta asiasta ei ole vielä tehty sopimuksia.