Torstai, 18.7.2019 
Riikka
Talous

Halain-keksintö pitää pöntön puussa

  • Karjalainen
  • Marko Puumalainen

Media

Liperiläinen Matti J. Yrjänä todistaa Halain-keksinnöllään, että monille päänvaivaa tuottanut pulma voi ratketa varsin yksinkertaisella "tötteröllä".

Esimerkiksi linnunpöntön ripustamisessa voi unohtaa narut ja rautalangat - naulaamisesta puhumattakaan - kun pönttö kiinnittyy puuhun tukevasti spiraalimaisen muovilieriön avulla.

Pönttö ruuvataan ensin muovispiraaliin kiinni, sitten spiraali levitetään auki ja päästetään sulkeutumaan niin, että runko jää sen sisään. Ja pönttö on tukevasti puussa. Puun kasvaessa spiraali laajenee, eikä puu vahingoitu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Halain sopii ratkaisuksi myös moniin muihin kiinnitystarpeisiin, kuten pyykinkuivatusnarujen, opasteiden, valaisimien, riistakameroiden ja suunnistusrastien kiinnitykseen. Halaimen paksunnokseen tulevat D-lenkit monipuolistavat ripustimen käyttöä.

Uutuustuotetta aletaan valmistaa jo kuluvalla viikolla Joensuun seudulla toimivassa yrityksessä kierrätysmuovista ruiskuvalutekniikalla.

Tuotteesta on jo ennakkotilauksia kauppojen keskusliikkeistä. Yrjänän mukaan myyntihinta asiakkaalle on 9,95 euroa kappaleelta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa