Tiistai, 26.1.2021 
Joonatan
Talous

Nurmeksen bioenergiatehtaan kiinalaisrahoitus varmistui - investoinnin kokonaisarvo 82 miljoonaa euroa

  • Karjalainen

Nurmeksen, Myllykosken ja Savonlinnan tehtaiden kiinalaisrahoitus on varmistunut, vahvistaa Nurmeksen kaupunki tiedotteessaan.

Nurmekseen kaavaillun bioenergiatehtaan investointi on kokonaisarvoltaan 82 miljoonaa euroa. Jo aiemmin on kerrottu lisäksi 20 miljoonan euron kiinalaisrahastosta biotalouden pk-yrityksille.

Nurmeksen kaupunki kertoo, että kiinalaistehtaan paikka on vaihtunut Imanteelta vihreän energian teollisuusalueelle Känkkäälään 4,5 hehtaarin tontille. Paikanvaihdos nopeuttaa investoinnin toteutumista runsaalla puolella vuodella, koska vihreän energian teollisuusalueella on voimassa oleva asemakaava ja ympäristövaikutusten arviointiselostus.

Nurmeksen kaupunki tiedottaa samalla, että kolme suurta puuta käyttävää laitosta on hakenut valtion investointi- ja energiatukea vihreän energian teollisuusalueelle suuntautuviin investointeihin. Näiden kolmen hankkeen yhteenlaskettu investointien kokonaisarvo on 109,4 miljoonaa euroa.

Kiinalaisten tehtaalla on oma erillinen tontti Känkkäälässä. Feedstock Optimum Oy:n nimissä oleva 8 hehtaarin vuokratontti on sovittu jaettavan kahden eri suuren puuta käyttävän investoinnin kesken niin, että molemmat saavat 4 hehtaarin tontin. Nämä tonttimuutokset ja liikennejärjestelyt huomioidaan toukokuussa kaupunginvaltuuston vahvistaessa asemakaavan muutoksen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi