Lauantai, 25.11.2017 
Kaija, Kaisa, Katri
Talous

Korjausurakan puolimatka häämöttää

  • Outi Laatikainen / Uutissuomalainen
  • Tiina Mutila
Volkswagenin päästöhuijausskandaali näkyy ja tuntuu autojen jälleenmyyjillä. Mekaanikko Otto Järvinen tarkasti päästömanipuloitua autoa Jyväskylän Autotarvikkeessa. Volkswagenin päästöhuijausskandaali näkyy ja tuntuu autojen jälleenmyyjillä. Mekaanikko Otto Järvinen tarkasti päästömanipuloitua autoa Jyväskylän Autotarvikkeessa.

Päästöskandaali: Yli 50 000 Volkswagenista, Audista ja Seatista on korjattu noin 22 000. Trafin mukaan kampanja etenee kohtuudella.

Volkswagen-konsernin päästöskandaaliin liittyvien autojen korjaukset ovat edenneet Suomessa lähelle puoliväliä. Keskoon kuuluvasta VV-Auto Groupista kerrotaan, että noin 53 000 Volkswagenista, Audista ja Seatista on korjattu nyt noin 22 000. Se tarkoittaa noin 40 prosenttia. Korjausurakka alkoi viime vuoden keväällä.

- Arvioimme, että suurin osa saadaan korjattua tämän vuoden aikana. Pieniä häntiä saattaa jäädä ensi vuoden puolelle riippuen siitä, miten auton omistaja tai haltija haluaa tuoda autonsa korjaukseen. Päivitys voidaan tehdä esimerkiksi normaalin huollon tai renkaidenvaihdon yhteydessä, kertoo viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen VV-Auto Groupista.

VV-Auto vastaa Volkswagenin, Audin ja Seatin maahantuonnista Suomeen.

Päästöskandaali koskee myös tiettyjä Skodia. Skodien maahantuonnista vastaavasta Helkama-Autosta ei vastattu, miten iso osa autoista on jo korjattu.

Kun päästöskandaali oli tullut julki syksyllä 2015, Suomessa laskettiin olevan yhteensä noin 64 000 päästömanipuloitua autoa. Volkswagenit ja Audit ovat pakollisen takaisinkutsun ja Seatit ja Skodat vapaaehtoisen korjauskampanjan piirissä. Ero johtuu siitä, että takaisinkutsusta päättää kunkin automerkin tyyppihyväksyntäviranomainen eivätkä Seatista ja Skodasta vastaavat viranomaiset ole edellyttäneet sitä ainakaan vielä.

Suomessa takaisinkutsukampanjaa valvoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

- Kampanja etenee kohtuudella. Autoista on valtavasti erilaisia versioita, ja tyyppihyväksyntäviranomaisen hyväksymiä korjauspaketteja tulee valmistajalle käyttöön tipotellen. Alkuperäiseen aikatauluun on tullut joitakin viivästyksiä, mutta koko ajan on menty eteenpäin, kertoo osastopäällikkö Toni Pallaspuro Trafista.

Pallaspuron mukaan Trafi on toistaiseksi tyytyväinen.

- Ei ole tullut esille mitään sellaista, mihin pitäisi puuttua.

Trafi tarvittaessa auttaa VV-Autoa saamaan autoja korjaukseen. Jos maahantuojan toinenkaan kutsukirje ei saa menopelin omistajaa tai haltijaa liikkeelle, kolmannen kirjeen allekirjoittaa myös Trafi. Jos sekään ei tehoa, korjaamaton auto lopulta napataan kiinni määräsaikaiskatsastuksessa.

Kuluttaja- ja kilpailuvirasto on saanut yhteensä yli 70 yhteydenottoa kuluttajilta päästöhuijaukseen liittyen. Niistä 11 on ryhmäkannepyyntöjä.

- Emme mieti ryhmäkanneasiaa ennen kuin korjaukset on tehty, ja siihen voi mennä vielä reilusti yli vuosi, kertoo lakimies Katri Väänänen Kilpailu- ja kuluttajavirastosta.

- Jos sen jälkeen tulee esiin jotakin sellaista, että auton ominaisuudet ovat muuttuneet siitä, mitä markkinoinnissa ilmoitettiin autoa myytäessä, voimme miettiä, onko syytä toimenpiteisiin, Väänänen jatkaa.

Suomessa ryhmäkanteen voi nostaa ja ryhmän edustajana voi toimia vain kuluttaja-asiamies. Tällä varmistetaan se, ettei kanteita voi nostaa vahingoittamistarkoituksessa.

Volkswagen maksaa korvauksia muun muassa kuluttajille Yhdysvalloissa. Miksi ei Euroopassa ja Suomessa?

- Euroopassa autoihin löytyy päivitys, ja auto täyttää sen jälleen päästörajat. Yhdysvalloissa on erilaiset rajat ja korjaussysteemit. Kaikkia autoja ei ole voitu päivittää. Tässä on kaksi erilaista tapausta, selittää viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen VV-Autosta

Päästöhuijaus

Ei vaikutusta myyntiin

Volkswagen-konserni on tunnustanut typpioksidipäästöjen manipuloinnin.

Manipulointi koskee 11 miljoonaa Volkswagenia, Audia, Seatia ja Skodaa eri puolilla maailmaa. Autoissa on mallimerkin EA 189 mukainen 1,2-, 1,6- tai 2,0-litrainen dieselmoottori.

Korjauspaketit hyväksyy tyyppihyväksynnän myöntänyt viranomainen. Suomessa asiakkaille annetaan valmistajan vakuutus, ettei korjaus muuta moottorin tehoa, kulutusta tai ajokäyttäytymistä.

Volkswagen joutuu maksamaan skandaaliin liittyen miljardikorvauksia ja aikoo vähentää 30 000 työpaikkaa maailmanlaajuisesti osana säästöohjelmaansa.

Kohu ei vaikuttanut sen kohteeksi joutuneiden autojen myyntiin Suomessa. Viime vuonnakin eniten ensirekisteröitiin Volkswageneita.