Perjantai, 24.11.2017 
Lempi
Talous

Break Sokos Hotel Bomban kylpylä aukeaa alkusyksystä

  • Karjalainen

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa avaa uudistetun kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomban alkusyksystä.

Aiemmin on arvioitu, että kylpylä avattaisiin kesä-heinäkuussa, PKO tiedottaa.

- Kylpylähotelliin tehdään täydellinen peruskorjaus ja uusitaan niin ravintolaan kuin kylpyläänkin täysin nykyaikaiset laitteet ja tekniikka. Uudistustyöt halutaan tehdä huolella ja hyvin, joten sen vuoksi rakennusaikataulu on jo alun perin laadittu joustavaksi, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari sanoo.

Aiempien suunnitelmien lisäksi kiinteistössä on päätetty uudistustöiden yhteydessä uusia muun muassa myös hotelliosan viemäriputkisto.

Liperiläinen Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy tekee Bomballe rakennustyöt kylpylään sekä ravintola- ja vastaanottotiloihin.

Kylpylän laatoituksen tekee joensuulainen Mestarilaatoitus.

Kylpylään, kylpylän ravintolaan, hotellin vastaanottotiloihin, hotellin julkisivuun sekä Bomban karjalaiskylään tehdään parannustöitä noin kuudella miljoonalla eurolla. Töiden henkilötyövaikutus on PKO:n mukaan 94 henkilötyövuotta.

Kylpylähotellin lisäksi myös Bomban karjalaiskylässä tehdään parannustöitä, kuten maalaustöitä, uusitaan ulkovalaistusta, vesikatteita sekä lämpökanaaleja.

Italialaishenkinen ravintola Trattoria Pielinen avautui maaliskuussa 2017.

PKO osti kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomban kiinteistön ja sen yhteydessä toimivan karjalaiskylän kiinteistöt Jukolan Osuuskaupalta. Bomba siirtyi PKO:n omistukseen 1. helmikuuta 2016, ja uudistustyöt aloitettiin 1 elokuuta 2016.