Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Talous

PKO osti Kanavarannan kiinteistön Osuuspankilta

  • Karjalainen
Joensuun Seudun Osuuspankki on myynyt Kiinteistö oy Kanavarannan Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle. Kiinteistö oy Kanavaranta omistaa Joensuussa osoitteessa Siltakatu 4 sijaitsevan 2 000 neliömetrin tontin sekä sillä sijaitsevan toimisto-, hotelli- ja ravintolakiinteistön.

-  Joensuun Seudun Osuuspankin tavoitteena on keskittää kaikki toiminnot saman katon alle. Kanavarannan tiloihin ei ole mahdollista luoda tällaista lähes 200 hengen OP- Pohjola-taloa, jossa pankin, OP Kiinteistökeskuksen, vakuutustoimintojen ja puhelinpalvelun henkilöt työskentelisivät samoissa tiloissa. Koska rakennutamme uudet tilat Koskikatu 9:ään, Kanavarannan tiloista luopuminen tuli ajankohtaiseksi, JSOP:n toimitusjohtaja Esko Mononen sanoo.

JSOP jatkaa toimintaansa Kanavarannassa PKO:n vuokralaisena kunnes pankin uudet toimitilat ovat valmistuneet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Jos kaavoitus- ja rakennuslupahanke etenevät normaalisti niin tavoitteena on, että keväällä 2013 alkaa omistamallamme tontilla Koskikatu 9:ssä nykyisten rakennusten purkaminen. 7-kerroksisen asuin- ja liikekiinteistön on tarkoitus olla valmis kesällä 2015, Mononen sanoo.

PKO:n toimitusjohtajan Juha Kivelän mukaan PKO varautuu kiinteistökaupalla tulevaisuuden liiketarpeisiin ja halutaan pitkällä aikavälillä varmistaa Joensuun keskustan palvelutarjonnan kehittäminen.

-  Kiinteistön toimintoja on tarkoitus jalostaa vaiheittain ja suunnittelu käynnistetään välittömästi, Kivelä toteaa.

Osuuspankin lisäksi Kanavarannassa on toimitilat Joensuun Isännöintiykköset oy:llä, hotelli-ravintola Atriumilla ja Antikvaarinen Kirjakauppa Ari Santalalla. Kiinteistössä on myös 10 asuinhuoneistoa.

-  Kaikki tilojen nykyiset toimijat jatkavat vuokralaisina entisin ehdoin, Kivelä sanoo.

Kanavarannan tiloissa tullaan tekemään myös uudelleenjärjestelyjä. OP-Kiinteistökeskus siirtyy nykyisistä tiloistaan rakennuksen toiselle puolelle Siltakadun varren liiketilaan. Tiloissa toimi aiemmin Isku Keittiöt. Osuuspankki ottaa kiinteistökeskukselta vapautuvat tilat omaan käyttöönsä.

-  OP-Pohjola-ryhmän toiminnan kasvaessa myös tilan tarve kasvaa, toimitusjohtaja Mononen sanoo.

PKO puolestaan tekee Kanavarantaan tilat työterveyshuollolle.

-  Vuodenvaihteesta alkaen Pohjois-Karjalan Terveyspalvelut Oy hoitaa PKO:n yli 1 000 työntekijän työterveyshuollon, Kivelä kertoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa