Sunnuntai, 25.2.2018 
Tuija, Tuire, Vanessa

Nimityksiä

Tällä sivulla kerrotaan Pohjois-Karjalassa tapahtuneista asiantuntija-, päällikkö- ja johtajatason nimityksistä. 

Nimitysuutisista voit kertoa taloustoimittajillemme täällä.

Oma Säästöpankki Oyj

Janne Hirvonen on nimitetty sijoitusasiantuntijaksi 19.2.2018 alkaen Joensuun ja Hammaslahden konttoreihin.

SKV Kiinteisönvälitys Oy

LKV Kari Helvelahti on nimitetty SKV Kiinteistönvälitys Oy:n Joensuun toimiston myyntipäälliköksi 1.2.2018 alkaen.

Iivari Mononen Oy

Sami Lehtoranta on nimitetty tekniseksi johtajaksi tammikuusta alkaen.

Exsane Oy

Helena Veijonmaa on nimitetty talouspäälliköksi lokakuusta 2017 alkaen.

Pohjolan Rengas Oy

Pohjolan Rengas Oy on nimittänyt Mika Nissisen avainasiakaspäälliköksi alkaen 1.1.2018. Hänen vastuulleen tulevat yrityksen asiakkuuksien hallinnointi ja kehittäminen sekä Anita Pussisen controlleriksi vastuualueenaan yrityksen taloushallinto.

Suomen Punainen Risti

FM Kirsi Piiparinen, 39, aloitti 1. tammikuuta Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin järjestöpäällikkönä. Piiparinen toimi aiemmin esimiestehtävissä Elisa Oyj:n asiakaspalveluyksikössä.

Danske Bank

Toni Vainikainen (VT, KTK) on aloittanut Danske Bankin Savo-Karjalan alueen finanssikeskuksen johtajana 16.10.2017 alkaen. Finanssikeskus tarjoaa Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon alueen yrityksille ja yhteisöille rahoituksen, maksuliikkeen, kassanhallinnan, riskienhallinnan ja sijoittamisen ratkaisuja. Yksikön toimipisteet sijaitsevat Joensuussa, Mikkelissä ja Kuopiossa.

OP Pohjois-Karjala

OP Pohjois-Karjalan riskienhallintajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty oikeustieteiden kandidaatti Ilpo Saloranta. Hän on aikaisemmin toiminut pankissa luottojohtajana. Riskienhallintajohtaja vastaa pankin riskien- ja vakavaraisuushallinnan suunnittelusta, toteutuksesta, seurannasta ja raportoinnista. Saloranta aloittaa uudessa tehtävässään nykyisen riskienhallintajohtaja Jyry Tolvasen jäädessä eläkkeelle.

OP Pohjois-Karjalan luottojohtajaksi on valittu tradenomi (AMK) Lauri Korhonen. Hän on aikaisemmin toiminut pankissa yrityspalveluiden asiakkuuspäällikkönä.

Suomen Levyprofiili Oy:

Ins., IWE Esa Kojo on nimitetty  tuotantopäälliköksi 21.11. alkaen. Kojo on aiemmin toiminut SLP:n hitsausosaston työnjohtajana. (1.12.)

Juha Hirvonen on nimitetty hitsausosaston työnjohtajaksi 21.11.  alkaen. Hirvonen on aiemmin toiminut SLP:llä työnjärjestelijänä hitsausosastolla. (1.12.)

Joni Hassinen on nimitetty laserosaston työnjohtajaksi 21.11. alkaen. Hassinen on aiemmin toiminut SLP:llä laserkoneiden ohjelmoijana. (1.12.)

Ins. Jani Hassinen on nimitetty ERP-projektin projektipäälliköksi 1.10. alkaen. (1.12.)

DI Mikko Mutanen on aloittanut 1.8. alkaen uusista tuotteista ja niiden tuotantoon viennistä vastaavana NPI:nä (New Product Introduction). Mutanen on aiemmin työskennellyt SLP:llä laatuinsinöörinä. (1.12.)

Ins. Mika Mononen on aloittanut 1.8.2017 laatukoordinaattorina. Mononen on aiemmin työskennellyt SLP:n kokoonpano-osastolla. (1.12.)

Kesälahden Osuuspankki

Kauppatieteiden maisteri Henrik Nuuttila, 35, on valittu vt. toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa 11.12. Nuuttila siirtyy Kesälahdelle OP Yrityspankin Baltian liiketoiminnan yksiköstä, jossa hän on vastannut Baltian pankkitoiminnan kehityksestä. (1.12.)

Kesla Oyj

Agrologi (AMK) Jesse Jolkkonen, 28, on nimitetty Traktorin metsävarusteet -liiketoiminta-alueen tuotepäälliköksi. Jolkkonen on työskennellyt aiemmin Hankkija Oy:llä konemyynnissä. (1.12.)

Merkonomi Jyrki Sahinjoki, 32, on nimitetty Traktorin metsävarusteet -liiketoiminta-alueen myyntipäälliköksi. Sahinjoki on työskennellyt aiemmin Hankkija Oy:llä maatalous- ja raskaskonemyyjän tehtävissä. (1.12.)

Lvi-asentaja Antti Kaksonen, 34, on nimitetty Traktorin metsävarusteet -liiketoiminta-alueen huoltopäälliköksi. Kaksonen on toiminut aiemmin Keslassa muun muassa huoltoasentajana. (1.12.)

Autotalo Hartikainen

Antti Lajunen on nimitetty Joensuun autoliikkeen vaihtoautopäälliköksi. Hän siirtyy uuteen tehtävään Joensuun Mercedes-Benz myynnistä. (1.12.)

Janne Pussinen on nimitetty Joensuun autoliikkeen Ford-myyntipäälliköksi. Hän on toiminut aiemmin Mazda ja Subaru merkkien myyjänä Veljekset Laakkonen Oy:ssä. (1.12.)

Juha-Pekka Savolainen on nimitetty Peugeot ja Citroën merkkien myyntipäälliköksi. Hän on toiminut tätä ennen vaihtoautopäällikkönä Joensuussa. (1.12.)

Mika Rissanen on nimitetty jälkimarkkinointipäälliköksi ja vastaa tehtävässään jälkimarkkinoinnin operatiivisista toiminnoista, johtamisesta, kehittämisestä ja seurannasta. Aiemmin hän on toiminut yhtiössä projektipäällikkönä. (1.12.)

Joensuun HS-Kiinteistösaneeraus Oy

Tommi Heikkinen, 33, (rakennusinsinööri AMK) on aloittanut toimitusjohtajana 1.7.2017. Hän siiryi tehtävään saman yrityksen teknisen johtajan tehtävistä. Heikkinen on yrityksen osaomistajia.

Kari Heiskanen, 63, aloitti työt projektipäällikkönä 1.11.2017. Hän on tehnyt pitkn uran tunnetussa kotimaisessa hissialan yrityksessä. Heiskasen vastuulle kuuluu ensisijaisesti järkiasennushissien rakentamisen edistäminen sekä muu hisseihin liittyvä konsultointi.

Josek Oy

Tuomo Roivas on nimitetty 1.11. alkaen asiakkuuspäälliköksi. Hän on toiminut aiemmin Josekissa yritysneuvojana. (4.11.)

Kimmo Kurkko on nimitetty 1.11. alkaen kehittämispäälliköksi. Hän on toiminut aiemmin Josekissa ohjelmapäällikkönä. (4.11.)

Säästöpankki Optia

Minna Jumisko on nimitetty rahoitusneuvojaksi Säästöpankki Optian Joensuun konttoriin. Jumisko siirtyi Joensuuhun Säästöpankki Optian Oulun konttorista. (4.11.)

Kesla Oyj

Janne Sinkkonen, 42, on nimitetty liiketoimintajohtajaksi vastaten Traktoreiden metsävarusteet -liiketoiminta-alueesta. Samalla hänestä tulee Keslan johtoryhmän jäsen. Koulutukseltaan Sinkkonen on Agrologi (AMK). Sinkkonen on työskennellyt Keslalla vuodesta 2011 alkaen myyntipäällikkönä. Tätä ennen Sinkkonen on työskennellyt mm. myyntipäällikkönä, marketpäällikkönä ja näyttely-, asiakkuus- ja yhteyspäällikkönä Hankkija-Maatalous Oy:ssä ja toimistoaliupseerina Suomen Valtiolla. (25.9.2017)

Marko Härkönen, 47, on nimitetty liiketoimintajohtaja Jukka Mälkiän sijaiseksi vastaten Auto- ja teollisuusnosturit -liiketoiminta-alueesta syksystä 2016 alkaen toistaiseksi. Härkönen on ollut Keslan johtoryhmän jäsen syksystä 2016 alkaen. Koulutukseltaan Härkönen on puunjalostusinsinööri ja MBA. Härkönen on työskennellyt Keslalla vuodesta 2010 lähtien myyntipäällikkönä. Härkönen on tätä aiemmin työskennellyt mm. tehdaspäällikkönä sekä David Sports Ltd:llä että TTT Technologylla ja myynti-, laatu, tuotanto- ja tuoteyksikön johtajana Suomen Sandvik Oy:ssä. (25.9.2017)

Mika Tahvanainen, 43, jatkaa Kesla Oyj:n myynti- ja markkinointijohtajana. Lisäksi hän vastaa Puunkorjuulaitteet ja metsäenergia –liiketoiminnasta. Tahvanainen on ollut johtoryhmän jäsen toukokuusta 2012 alkaen. Koulutukseltaan Tahvanainen on maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Tahvanainen on työskennellyt Keslalla vuodesta 2003 lähtien erilaisissa myynnin johdon tehtävissä ja vuodesta 2012 alkaen markkinointijohtajana. Tahvanainen on tätä aiemmin työskennellyt mm. kehittämispäällikkönä Kaduko Oy:ssä ja tutkijana Työtehoseurassa. (25.9.2017)

Sarita Kortelainen, 36, jatkaa Kesla Oyj:n talouspäällikkönä. Hänestä tulee Keslan johtoryhmän jäsen. Koulutukseltaan Kortelainen on tradenomi ja metsätalousinsinööri. Kortelainen on työskennellyt Keslalla taloushallinnon tehtävissä 2013 alkaen ja talouspäällikkönä 2015 alkaen. Kortelainen on tätä aiemmin työskennellyt mm. kirjanpitäjänä Visma Services Oy:ssä ja Tietokate Oy:ssä sekä metsäneuvojana Metsänhoitoyhdistys Lapinlahti Ry:llä. (25.9.2017)

Jukka Kurkinen, 46, on nimitetty tuokehityspäälliköksi vastuualueenaan yrityksen tuotekehitystoiminta. Koulutukseltaan Kurkinen on diplomi-insinööri ja eMBA. Kurkinen on aiemmin työskennellyt COO:na Sensire Oy:ssä, ohjelmistoliiketoiminnan johtajana Arbonaut Oy:ssä sekä Nokia Networksin teknisen tuki- ja ylläpitopalvelun johtotehtävissä Suomessa, Kiinassa ja Etelä-Afrikassa. (25.9.2017)

Lujatalo Oy

Rauno Lasanen on aloittanut Joensuussa projektipäällikkönä 1.9.2017 vastuualueenaan hankintatoimi. (25.9.2017)

Pohjois-Karjalan yrittäjät

Yhteisöpedagogi ja yo-laskentamerkonomi Merja Blomberg, 47, on nimitetty toimitusjohtajaksi. Aikaisemmin hän on toiminut 11 vuotta aluejärjestössä järjestöpäällikkönä. (1.9.2017)

Handelsbanken

Sami Hirvonen on nimetty rahoitusjohtajaksi Handelsbankenin Joensuun konttoriin päävastuualueenaan yritysasiakkaat. Hän on työskennellyt aiemmin Danske Bankissa Cash Management-johtajana Itä-Suomen alueella. (17.8.2017)

E. Hartikainen Oy

Sari Salo, YTM, on nimitetty E. Hartikainen Oy:n HR-päälliköksi. Hän vastaa tehtävässään sekä maarakennuksen että autoliiketoiminnan henkilöstöhallinnosta. (10.8.2017)

Autotalo Hartikainen: 

Juha Koponen on nimitetty Joensuun autoliikkeen yritysmyyntipäälliköksi. Hän hoitaa tehtävässään myös Mercedes-Benz, Citroën ja Peugeot hyötyajoneuvomyyntiä. Harri Muranen on nimitetty Joensuun autoliikkeen Ford-merkkipäälliköksi. Hän on siirtynyt uuteen tehtäväänsä Ford-automyyjän paikalta. Juha Kukkonen on nimitetty Joensuun autoliikkeen autotalopäälliköksi. Kukkonen on toiminut tätä ennen Ford-myyntipäällikkönä Autotalo Hartikaisessa Joensuussa. (10.8.2017)

Ramboll Finland Oy: 

Ins. AMK, MMM Hanna Ruusuvuori on nimitetty 1.5.2017 alkaen suunnittelijaksi Infra-toimialalle Joensuuhun. Rakennusmestari Helena Kokkonen on nimitetty 1.5.2017 alkaen suunnittelijaksi Infra-toimialalle Joensuuhun. (29.6.2017)

Yliopiston Apteekki: 

Proviisori, FM Anu Töyräs on nimetty apteekinhoitajaksi 7.3.2017 alkaen Yliopiston Apteekkiin. (29.6.2017)

Kahvila-konditoria Houkutus:

Restonomi ja ammatillinen opettaja Suvi Ficzu on nimetty 5.6.2017 alkaen ravintolapäälliköksi. (29.6.2017)