Sunnuntai, 18.4.2021 
Valto, Valdemar
Talous

Puusepänyritys Puuartisti laajentaa reilusti - haussa kasvua myös ulkomailta

  • Jaana Kainulainen
  • Marko Puumalainen
Mittatilaustöihin erikoistunut pohjoiskarjalainen puusepänyritys Puuartisti Oy hakee kasvua puurakentamisesta sekä Suomesta että ulkomailta. Yritys aloitti verstastilojensa mittavat laajennustyöt Kontiolahdella lokakuussa. Yrityksen tavoitteena on myös palkata jatkossa lisää osaavaa työvoimaa, yritys tiedottaa.

Yhden miehen verstaana kolme vuotta sitten aloittanut yritys työllistää nyt yrittäjän lisäksi kolme muuta vakituista puuseppää, yrityksen liikevaihto on kolminkertaistunut ja ainutkertaisesti toteutettavat projektit ovat kasvaneet koko ajan.

- Tähän saakka tilanpuute on rajoittanut Puuartistin kasvua ja projektien kokoluokkaa. Laajennuksen myötä pystymme vastaamaan kysyntään, kun meillä on tilaa pyöritellä isoja kalustekokonaisuuksia ja massiivipuurakenteita ja työstää vaikka kokonaisia puurakennuksia, kertoo Puuartisti Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, 27-vuotias Miikka Kotilainen tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puuartistin nykyiset vajaan 300 neliömetrin tilat Kontiorannan entisellä varuskunta-alueella kolminkertaistuvat 950 neliömetriin. Tästä 250 neliötä on lisää lämmintä tilaa verstastyöskentelyyn ja 400 neliötä katettua tilaa puurakenteiden käsittelyyn.

Laajennuksen on määrä valmistua alkuvuoteen 2018 mennessä.

Laajennus toteutetaan uusiokäytetyistä, siirrettävistä betoni-, puu- ja peltielementeistä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi