Torstai, 18.10.2018 
Säde, Satu
Talous

Yrjö Laakkonen kakkosena yksityisten metsähehtaareissa

  • Esa Kurki
  • Marko Puumalainen
Yrjö Laakkonen omistaa metsää reilun 7 000 hehtaarin verran. Kuvassa oikealla Laakkosen metsäasiantuntija Mika Venho. Yrjö Laakkonen omistaa metsää reilun 7 000 hehtaarin verran. Kuvassa oikealla Laakkosen metsäasiantuntija Mika Venho.

Joensuulainen Yrjö Laakkonen omistaa Suomen metsäkeskuksen listauksen mukaan yksityishenkilöistä toiseksi eniten metsää Suomessa. Metsäkeskuksen mukaan liikemies Laakkosen omistuksessa on yhteensä 7 330 hehtaaria.

Laakkosen metsistä 4 400 hehtaaria sijaitsee Pohjois-Karjalassa ja loput Kytäjällä Hyvinkäällä.

Ykkösenä on hehtaarimäärässä Lontoossa asuva Anna Huilaja. Hän omistaa Metsäkeskuksen mukaan 8 160 hehtaaria. Iltalehti kertoo, että Huilajan omistamat metsät sijaitsevat Lapissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kolmanneksi suurin metsänomistaja on Pertti Harvia 6 720 hehtaarilla. Harvia jäi viime vuonna sivuun saunakiukaita valmistavan Harvia Oy:n toimitusjohtajan paikalta.

Neljäntenä listalla on Harri Suutari, joka on Componenta Oyj:n toimitusjohtaja ja Alma Media Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Hän toimi muutama vuosi sitten myös Tulikivi Oyj:n hallituksen puheenjohtajana. Suutarin metsäomistus on 5 040 hehtaaria.

Pohjoiskarjalaisista metsänomistajista sadan listalle ovat päässeet Laakkosen ohella myös joensuulaiset Kalevi Julkunen 2 100:lla, Arto Hartikainen 1 880:llä ja hänen isänsä Ensio Hartikainen 1 170 hehtaarilla.

Listaus perustuu Maanmittauslaitoksen kiinteistörajakartta-aineistoon. Tarkastelu ei ota huomioon kuolinpesiin, yhteismetsiin, yhtiöihin tai yhteisöihin perustuvaa omistusta. Yhtymien omistuksessa olevista metsistä on laskettu mukaan henkilön omistusosuutta vastaava osuus.

Yrjö Laakkonen on Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n pääomistajia. Sanomalehti Karjalainen kuuluu Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj -konserniin.

Lisää aiheesta tilaajille:

Liikemies Yrjö Laakkonen: ”EU:n holhousta ei tarvita metsien kasvatuksessa ja käytössä”

Päivitetty klo 12.34: Lisätty linkki Iltalehden juttuun.