Tulosta tämä sivu
Talous

Vanhemmat ikäluokat ovat nuoria epäileväisempiä työllistymisen suhteen

Vanhemmat ikäluokat suhtautuvat työllistymiseen nuoria skeptisemmin, selviää Työn tulevaisuus -tutkimuksesta. Kaksi kolmasosaa 55–64-vuotiaista uskoo työttömien työllistymisen olevan vaikeaa, kun taas vain reilu kolmannes 18–24-vuotiaista pitää työllistymistä vaikeana.

Lähes 60 prosenttia suomalaisista ei usko kaikille riittävän töitä tulevaisuudessa.

Töiden arvellaan muuttuvan jatkossa yrittäjähenkisemmiksi ja sirpaloituvan enemmän. Yli puolet vastaajista arveleekin ansioiden kertyvän tulevaisuudessa useammasta työstä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi yli puolet suomalaisista uskoo työn muuttuvan joustavammaksi tulevaisuudessa. Vahvimmin joustavuuteen uskovat johtotehtävissä työskentelevät, asiantuntijat, yrittäjät ja freelancerit. Yli 70 prosenttia vastaajista myös uskoo työntekijän joustavuuden olevan avain työmarkkinoilla pärjäämiseen.

Kyselyn mukaan valtaosa työssäkäyvistä suomalaisista on tyytyväisiä nykyiseen työhönsä. Miehistä yli 80 prosenttia ja naisista lähes 80 prosenttia on tyytyväisiä työhönsä. Tyytyväisimpiä ovat yrittäjät ja freelancerit.

Työn tulevaisuus -tutkimus on osa Duueri-kampanjaa. Duuerin takana ovat Etera, Fennia, Lenovo, SuoraTyö, Oikotie ja T-Media.

Tutkimukseen vastasi yhteensä 1  098 suomalaista ja työtyytyväisyyttä käsittelevään kysymykseen yhteensä 834 työssäkäyvää suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Vastaukset kerättiin sähköisellä kyselylomakkeella loka–marraskuun vaihteessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi