Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Talous

Yritykset lataavat some-mainontaan jopa tuhansia euroja mutta eivät seuraa tehoja

  • Jaana Kainulainen
  • Jarno Artika
Ilosaarirock mainostaa vuosi vuodelta enemmän sosiaalisessa mediassa, kertoo vastaava tuottaja Petri Varis. Ilosaarirock mainostaa vuosi vuodelta enemmän sosiaalisessa mediassa, kertoo vastaava tuottaja Petri Varis.

Yhä useampi yritys uskoo saavuttavansa kohderyhmänsä sosiaalisen median kautta parhaiten, mutta vain puolet seuraa ja mittaa julkaistujen mainosten tehokkuutta.

Niin sanottu panos-tuotos-ajattelu puuttuu suurelta osalta. Vain yksi viidestä asettaa tavoitteet sosiaalisen median markkinoinnille ja tekee julkaisusuunnitelman.

- Kertoo myös osin siitä, että yrityksissä ei tiedetä, mitä mainonnalla haetaan, niin ei sitä seuratakaan. Kaikessa markkinoinnissa pitää olla tavoitteet ja onnistumista seurata. Jos joku tietty Facebook-kampanja ei tuota haluttua tulosta, niin sitä on syytä arvioida, toteaa Satu Pehkonen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Facebook eli suomalaisittain "naamakirja" on pohjoiskarjalaisten yritysten suosituin ja käytetyin sosiaalisen median kanava, selviää Satu Pehkosen Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa tehdystä opintoihin liittyvästä kyselystä. Kyselyyn vastanneista 46 yrityksestä 74 prosenttia kertoo tavoittavansa kohderyhmänsä Facebookin kautta.

Aiheesta lisää tilaajille: Kysely: Pohjoiskarjalaiset yritykset luottavat Facebookiin some-markkinoinnissa

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa