Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Talous

Kiteen Seudun Osuuspankki aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut - Voi johtaa 11 henkilön irtisanomiseen

  • Olli Sorjonen
  • Rasmus Härkönen

Pankilla on konttorit Kiteellä ja Tohmajärvellä. Kiteen Seudun Osuuspankissa on 24 työntekijää.

Kiteen Seudun Osuuspankki aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä ovat kaikki työntekijät.

Uudelleenjärjestely- ja tehostamisohjelma koskee pankin kaikkia toimintoja ja kaikkia työsuhteita.

Tavoitteena on tehostaa toimintoja merkittävästi ja saavuttaa myös kustannussäästöjä. Tehostamistoimet realisoituvat vuosina 2018 ja 2019, toimitusjohtaja Olli Koivula tiedottaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suunnitelmat voivat toteutuessaan johtaa enimmillään noin 11 henkilön irtisanomiseen, osa-aikaistamiseen, tai työsopimuksen ehtojen olennaiseen muuttumiseen.

– Asiakkaiden tarve konttoreissa tapahtuville palveluille ja erityisesti niin sanotuille päivittäispalveluille, on muuttunut viimeisten vuosien aikana merkittävästi.

– Havaintojen ja seurannan perusteella on nähtävissä selkeä trendinomainen tarpeen ja käytön väheneminen. Tämä on johtanut työmäärän mittavaan vähenemiseen edellä mainituissa toiminnossa ja heikkoon toiminta-asteeseen, joka rapauttaa tehokkuutta, Koivula toteaa.

 Koivulan mukaan pankkien toimipaikkaverkosto on jo supistunut voimakkaasti.

– Digitalisaatio vähentää konttoriasiointia entisestään ja se näyttää vievän konttoreiden volyymistä erittäin suuren osan. Tämä on haaste pankkimme konttoreiden tarpeelle ja toimintaprofiilille. Nykyisen kysynnän ja eri analyysien perusteella molempien konttoreiden profiilia tulee tarkastella erittäin kriittisesti.

Koivula ei tässä vaiheessa ota kantaa siihen, tarkoittaako konttorirakenteen uudistaminen sitä, että joko Kiteen tai Tohmajärven konttori suljettaisiin tai niiden aukioloaikoja supistettaisiin.

– Normaalin yt-menettelyn mukaan mennään. Minulla ei ole lisättävää asiaan.

Uudelleenjärjestelysuunnitelmaan sisältyy kuitenkin suunnitelmia konttorirakenteen ja palveluiden uudistamisesta, tehtävien ja toimenkuvien uudelleenjärjestelyistä ja olennaisista muutoksista, suunnitelmia toimintojen tehostamisesta, suunnitelmia uusien toimenkuvien luomisesta ja suunnitelmia osan työtehtävien lakkauttamisesta uudelleenjärjestelyjen ja päällekkäisyyksien vuoksi.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä ja kaikkia työsuhteita.

Neuvottelut eivät koske pankin tytäryhtiön Kiteen Seudun OP-Kiinteistökeskus Oy:n työsuhteita.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa