Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Talous

Lentoasemalla uusi ilme ja kahvila - lakkatorttujen puute harmitti lentäjiä

  • Jaana Kainulainen, Jarno Artika
  • Jarno Artika
Norran Lentokapteeni Niklas Sarpila (vas.) ja perämies Peter Ekholm jäivät kaipaamaan Joensuun lentokentän lakkakääretorttuja. Norran Lentokapteeni Niklas Sarpila (vas.) ja perämies Peter Ekholm jäivät kaipaamaan Joensuun lentokentän lakkakääretorttuja.

Joensuusta ja Lieksasta tuttu Kauppaneuvoksen-kahvila on laajentanut toimintaansa Joensuun lentoasemalle. Kauppaneuvoksen Kapsäkki avattiin maanantaina.

Kahvilan lisäksi Taito Pohjois-Karjala sisustaa ja on luomassa lentoaseman tunnelmaa uusiksi. Kahvila on aiempaan verrattuna täysin toisennäköinen paikka, ja se on sisustettu olohuonemaisesti vanhoilla näyttävillä huonekaluilla.

- Tarkoitus on sisustaa lentoasema niin, että pohjoiskarjalainen ilo, elämä ja tunne näkyy siellä. Olemme tehneet kahvilaan kaikille avoimen Kauppaneuvoksen VIP-loungen, lapsille leikkipaikan ja useampia näyttelytiloja, kertoo toiminnanjohtaja Tuija Tekin Taito Pohjois-Karjala ry:stä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdistyksellä on sopimus lentoasematoiminnoista Finavian kanssa.

- Kiikkutuolit ovat edelleen lentoasemalla, ja niistä voi katsella koneiden nousua ja laskua. Kahvilassa tuotteet ovat pohjoiskarjalaisia kahvista lähtien, toteaa Tekin ja viittaa uuteen Unison Coffee -kahvipaahtimon.

Norran Lentokapteeni Niklas Sarpila ja perämies Peter Ekholm kävivät Kapsäkissä tiistai-iltana ensimmäistä kertaa. Vaikka kahvio näyttääkin hienolta, jäi Sarpila miehistöinen kaipaamaan Joensuun lentoaseman legendaa, lakkakääretorttua.

- Se on kolmikymmenvuotinen legenda. Kapteeni on aina ostanut Joensuun kentän kahviosta lakkatortut koko miehistölle. Joensuussa käyvä miehistö on hakenut tortut niin Finnairin kuin Norran henkilöstöbileisiin Helsinkiin. Jopa Suomi 100 -lentonäytökseen haettiin lakkatortut Joensuusta, Sarpila kertoo.

- Vain Joensuun asemalla on ollut Suomen kentistä must juttu, se lakkatorttu, painottaa Sarpila ja miettii, onnistuisikohan uudella kahvilalla reseptin osto.

Lentoaseman kahvila on Taito Pohjois-Karjala -yhdistyksen kolmas. Kaksi muuta ovat Lieksan Taitokeskuksessa toimiva kahvila Kauppaneuvoksen Käly ja Joensuun Taitokorttelista tuttu Kauppaneuvoksen Mustonen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa