Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Talous

Joensuuhun tulossa uusi suurtapahtuma kesäksi 2019 - Enempää ei tapahtumapäällikkö Pyykkönen vielä paljasta

  • Jaana Kainulainen
  • Niko Jouhkimainen

Suurtapahtumat ovat positiivisia taloudellisia piikkejä elinkeinoelämälle. Tapahtumista hyötyy taloudellisesti runsas joukko alueen yrityksiä. Ei siis ihme, että maakuntaan kalastellaan ja viritellään jatkuvasti uusia suuria kävijämääriä kerääviä tapahtumia.

Tapahtumapäällikkö Markku Pyykkösen mukaan seuraava uusi suurtapahtuma on Joensuussa kesällä 2019. Lisäksi samalle kesälle on tulossa myös muita uusia avauksia.

- Enempää en voi tässä vaiheessa puhua, enkä kommentoida. Julkistamme sen kesällä. Käymme neuvotteluja useista suurtapahtumista ja pienemmistä kansanjuhlista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pyykkönen ei ota kantaa kesän 2019 suurtapahtuman kokoon, mutta kertoo, että suurtapahtumien mittakaava yleisön suhteen on pääsääntöisesti yli 10 000 ihmistä.

Viime vuonna Pohjois-Karjalassa järjestettiin rokin lisäksi pika-aikataululla ampumahiihdon maailmancup ja suunnistuksen Jukolan viesti, joka sujui niin järjestelyiden kuin talousasioidenkin suhteen loistavasti. Ilosaarirock jätti alueelle 14,3 miljoonaa euroa, maailmancup 3,5 miljoonaa euroa ja Jukolan viesti jättää vuosittain tapahtumapaikkakunnille 5-6 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta tilaajille: täällä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa