Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Talous

Video: Pohjolan teiden kuningas löytyy Kiteeltä - Toimitusjohtaja: Jotakin olisi tiehöylällä pelastettavissa

  • Sirpa Suomalainen
  • Juha Inkinen
Painoa 22 tonnia, pituutta lähes 10 metriä ja tärkein terä - pääterä - on keskellä tiehöylää. Veekmas Oy:n toimitusjohtaja Esa Halttunen esittelee tuliterää työkalua. Painoa 22 tonnia, pituutta lähes 10 metriä ja tärkein terä - pääterä - on keskellä tiehöylää. Veekmas Oy:n toimitusjohtaja Esa Halttunen esittelee tuliterää työkalua.

Kesken haastattelun Veekmas Oy:n yrittäjä Sanna Halttunen saa puhelun Pakistanista, sillä siellä olisi tarvetta tiehöylästä. Koska Kiteellä valmistetut tiehöylät ovat Pakistanin oloihin aivan liian järeitä, kauppoja ei ryhdytä hieromaan.

Suurin Veekmasin yksittäinen kauppa vietiin onnellisesti päätöksen viime vuoden lopussa, jolloin norjalaiselle Destiaa vastaavalle toimijalle valmistui kolme tiehöylää. Niistä kaksi meni vaativiin olosuhteisiin Jäämeren rannalle Pohjois-Norjaan.

Ruotsiin tiehöyliä hankitaan eniten, ja siellä Veekmasilla on myös oma tytäryhtiö. Sen sijaan kotimaahan ei näitä työkoneita juurikaan hankita - ja sen huomaa. Näin kommentoi toimitusjohtaja Esa Halttunen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jo kymmenen vuotta sitten Esa Halttunen jyrisi Karjalaisen haastattelussa, että Suomen soratiet ovat pilalla kymmenessä vuodessa, jos niitä hoidetaan vain traktoreilla ja kuorma-autoilla.

- Kyllä soratiet ovat menneet huonoiksi, mutta vielä jotakin olisi tiehöylällä pelastettavissa.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

WEBkarhu1

WEBkarhu2

Veekmas Oy on muotoutunut nykyisenlaiseksi askel kerrallaan. Yli 40 vuotta sitten Esa Halttunen aloitti urakoitsijana Lokomon tiekarhulla.

Hankittuaan Ruotsista tiehöylän hän huomasi, että niitähän on helppo kunnostaa. Ruotsista tuotiin satoja tiehöyliä kunnostettavaksi ja myytäväksi Suomessa.

Yritys sai nimensä ruotsin kielen sanasta vägmaskin eli tiekone.

Ennätysvuosi oli 2008, jolloin liikevaihto oli 9,5 miljoonaa euroa. Viime vuonna se oli viisi miljoonaa euroa.

Yhtä tiehöylää rakennetaan ja kootaan noin puoli vuotta. Uuden tiehöylän omistajaksi voi päästä 350 000 eurolla, mutta jos haluaa sen kaikilla hienouksilla, saa valmistautua maksamaan yli 400 000 euroa.

Lisää tilaajille:

Pohjolan teiden kuningas – Kiteeläinen Veekmas Oy on Pohjoismaiden ainoa tiekarhujen valmistaja


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa