Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Talous

Hinta jopa 500 euroa kuukaudessa – Mistä tiedät, että voit luottaa personal traineriin?

  • Jaana Kainulainen
  • Jouni Turunen
Joensuulainen personal trainer Miika Pajarinen on itseoppinut ja tiukka treenien suhteen, mutta lempeä eurojen ja aikataulujen osalta. Joensuulainen personal trainer Miika Pajarinen on itseoppinut ja tiukka treenien suhteen, mutta lempeä eurojen ja aikataulujen osalta.

Kuka tahansa voi kutsua itseään personal traineriksi eli henkilökohtaiseksi valmentajaksi, myydä liikuntapalveluja ja järjestää koulutuksia. Ammattinimikettä ei ole millään lailla suojattu. PT-palveluiden suosio ja lajikirjo kasvaa jatkuvasti.

Suomessa on tuhansia personal trainereiksi -itseään kutsuvia henkilöitä, joiden pohjakoulutus vaihtelee kokista tohtoriin. Henkilökohtaisen valmennuksen hintahaitari on Joensuussa muutamasta kympistä lähes 500 euroon kuussa. Halvinta lystiä on etävalmennus, jossa yhteydenpito hoituu esimerkiksi nettipuheluiden kautta. Tyyreintä ohjaus on, kun asiakas ja valmentaja tapaavat monta kertaa kuukaudessa.

Personal trainer -palveluiden suosio on synnyttänyt sivuun monenlaista liiketoimintaa kuten erilaisia ravintokursseja ja koulutusputkia. Valtakunnallinen Trainer4You järjestää Joensuussa kuuden viikonlopun personal trainer -koulutuksen hintaan 3 645 euroa. Peruskoulutuksen kesto on järjestäjän mukaan 9 kuukautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yrityksen perustaja Riku Aalto ampuu alas käsityksen, että kuka tahansa voi päästä heidän järjestämälleen kurssille.

Joensuulainen personal trainer Miika Pajarinen sekä hänen asiakkaansa Suvi Åhlgren kertovat videoilla tuntemuksistaan.

Koko juttu tilaajille:

Teen sinusta timmin - Suomessa personal trainer -koulutuksen taso on korkea

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa