Tiistai, 18.12.2018 
Aapo, Aappo, Rami
Talous

FinnCobalt hakee ammattilaisia Outokummun kaivoshankkeessa

  • Esa Kurki
  • Jarno Artika
Hautalammen malmion kehityshankkeen Outokummussa käynnistänyt FinnCobalt hakee kaivosalan ammattilaisia palvelukseensa kotisivuillaan ja ProKaivos-nettisivuilla.

Yritys hakee hankkeen kehitykseen hankejohtajaa, päägeologia, päämetallurgia ja pääkaivosinsinööriä. Avainhenkilöt on tarkoitus saada pestatuksi kevään aikana.

FinnCobaltin hankkeen tavoitteena on ottaa tuotantoon Outokummun entisen kuparikaivoksen alueella sijaitseva koboltti-nikkeli-kuparimalmio ja tuottaa siitä koboltti- ja nikkelikemikaaleja sähköautoteollisuudelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nopeimmillaan Outokummun entinen kaivos voitaisiin saada tuotantoon kahden, kolmen vuoden päästä. Aikataulu riippuu paljon rahoituksen järjestymisestä.

- Rahoitusneuvotteluja on hankkeen osalta käyty ja sanotaanko, että jotain valoa näkyy. Mutta kerromme asiasta tarkemmin, kun on sen aika, toteaa Markus Ekberg.

Ekberg omistaa kolmanneksen Vulcan Hautalampi Oy:stä, jonka aputoiminimi on FinnCobalt. Yhtiön kaksi muuta osakasta, Vesa-Jussi Penttilä ja Jarkko Ralli, ovat niin ikään hyvin kokeneita kaivosalan toimijoita.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa