Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Talous

Helsingin eläinsuojeluyhdistys kritisoi Joensuun Prisman aikeita - "Esineellistää eläimen"

  • Arttu Koistinen
  • Riikka Hurri
Arkistokuva Arkistokuva

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY suhtautuu kriittisesti Joensuun Prisman aikeisiin ryhtyä myymään liikkeessään matelijoita, marsuja ja kaneja.

- Eläinten myyminen hypermarketissa voi olla hankalasti järjestettävissä ja madaltaa huomattavasti kynnystä ottaa lemmikki. Lisäksi kanit ja matelijat soveltuvat harvoin ensilemmikeiksi, yhdistys kertoo tiedotteessaan.

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen mielestä suuri tavaratalo ei ole sopiva ympäristö lemmikkieläinten myyntiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kanit ja marsut ovat pohjimmiltaan arkoja eläimiä, jotka voivat stressaantua hypermarketissa väistämättä esiintyvästä hälinästä ja ajoittaisesta ihmispaljoudesta. Sama pätee matelijoihin, jotka ovat yleensä epäsosiaalisia ja voivat pelätä ihmisiä.

Yhdistys kertoo olevansa huolestunut esimerkiksi siitä, miten matelijoiden kosteus- ja lämpöolosuhteet saadaan niin tavaratalossa kuin niiden uusissa kodeissa toteutettua kunkin lajin mukaisesti.

- Mielestämme olisi syytä pohtia, voidaanko lemmikkeinä ylipäätään pitää lajeja, joiden pitäminen edellyttää atmosfäärin muuttamista ilmankosteudeltaan ja lämpötilaltaan hyvin erilaiseksi huoneilmaan verrattuna. Atmosfäärin muuttaminen onnistuu korkeintaan rajallisen kokoisissa terraarioissa, jotka eivät vastaa eläimen luonnollista ympäristöä. Tämä heikentää merkittävästi eläimen kokonaisvaltaista hyvinvointia, yhdistyksen puheenjohtaja Hannele Luukkainen kertoo.

- Vaarana on, että ruoka- tai työkaluostoksille mennyt asiakas ostaa hetken päähänpistosta viljakäärmeen sen kiehtovan ulkonäön takia. Eläinten myyminen hypermarketissa oikein yllyttää heräteostoksiin. Lisäksi se esineellistää eläimen, Luukkainen jatkaa.

Lue lisää:

Prisma saanut kovaa kritiikkiä päätöksestä aloittaa lemmikkieläinten myynti - näin PKO vastaa

Joensuun Prismasta voit ostaa pian kaneja ja matelijoita - "Meille on tullut useilta tahoilta toiveita"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa