Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Talous

Rehn: Saksan pulmat kielivät tartunnan leviämisestä

  • STT
  • Lehtikuva
Angela Merkel ja Philipp Roesler Angela Merkel ja Philipp Roesler

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan Saksan vaikeudet myydä velkakirjojaan ja maan valtionlainakorkojen nousu kertovat, että talouskriisin Kreikasta alkanut saastumisvaikutus on levinnyt myös vahvimpiin euromaihin. Rehnin mielestä tämä korostaa sitä, miten tärkeää on tehdä rohkeita päätöksiä kriisin taltuttamiseksi.

Rehnin mukaan hitaiden ja puolittaisten ratkaisujen aika on ohi. Nyt edessä on joko euroalueen hidas hajoaminen tai talousliiton merkittävä vahvistaminen.

Rehn ei halunnut arvioida, muuttavatko Saksan pulmat maan suhtautumista euroalueen yhteisiin joukkovelkakirjoihin tai muihin kriisin vuoksi hahmoteltuihin toimiin.

Rehn korosti tietävänsä eurobondien vastustuksesta muun muassa Saksassa ja Suomessa. Hän sanoi toivovansa asiallista keskustelua niin eurobondeista kuin muistakin toimista.

- Kyse on yhä enemmän euroalueen järjestelmäkriisistä, ei vain yksittäisiä jäsenvaltioita koskevasta. Mikä tahansa ratkaisu tehdään, sen on oltava sellainen, joka vahvistaa euroalueen toimintakykyä järjestelmänä ja jokaisen yksittäisen jäsenvaltion kykyä selvitä omista velkaongelmistaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa