Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Talous

HS: Pörssiyhtiöiden johtajien palkat ja bonukset keskimäärin yli 1,1 miljoonaa euroa

  • STT
Isojen pörssiyritysten johtajien palkat ja bonukset nousivat viime vuonna 13-kertaista vauhtia suomalaisten keskiansioihin verrattuna, kertoo Helsingin Sanomat. Helsingin pörssin suurten yhtiöiden toimitusjohtajien palkat, luontoisedut ja rahabonukset ovat nousseet katkeamatta nyt viiden vuoden ajan.

Samalla johtajien saamat palkat ja muut etuudet ovat suuremmat kuin koskaan Helsingin Sanomien selvityksissä vuosina 2005–2017.

Pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien keskimääräiset palkat ja bonukset ylittivät vertailussa neljännen kerran miljoonan euron rajan ja olivat keskimäärin yli 1,1 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jos mukaan otetaan lisäksi osakesidonnainen palkka ja lisäeläkemaksut, ison pörssiyhtiön toimitusjohtajan saama kokonaiskorvaus nousi ensimmäisen kerran yli kahden miljoonan euron, lehti kertoo.

Eniten palkkaa, bonuksia, osakepohjaisia palkkioita ja eläkemaksuja sai Nokian Suri

HS:n selvityksessä mukana olleen toimitusjohtajajoukon palkat ja rahabonukset kasvoivat 6,6 prosenttia vuodessa, kun kokoaikaisessa työsuhteessa olevan suomalaisen ansiot bonuksineen kasvoivat keskimäärin 0,5 prosenttia vuodessa.

Suuren pörssiyrityksen toimitusjohtaja ansaitsi viime vuonna peruspalkkaa ja rahabonuksia keskimäärin 1  098  833 euroa, joka on noin 68  203 euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. Rahapalkalla ja -bonuksilla mitattuna pörssiyhtiöiden palkkakuningas vaihtui viime vuonna. Toissa vuonna eniten eli 2,1 miljoonaa euroa ansainnut Nordean toimitusjohtaja Casper von Koskull jäi viime vuonna kakkoseksi, kun kärkeen nousi UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen 2,2 miljoonan euron korvauksellaan.

Eniten palkkaa, bonuksia, osakepohjaisia palkkioita ja eläkemaksuja sai vuonna 2017 Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri. Hän pysyi kokonaispalkitsemisen ykkösenä, vaikka hänen saamansa vuosikorvaus laski 9,5 miljoonasta eurosta 6,4 miljoonaan euroon.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa