Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Talous

Koliprint konkurssiin - parikymmentä menettää työpaikkansa

  • Esa Kurki
  • Sami Tolvanen
Kuva Koliprintilta vuodelta 2016. Kuva Koliprintilta vuodelta 2016.
Joensuun Enossa toimiva Kirjapaino Koliprint Oy on hakeutunut konkurssiin. Espoon käräjäoikeus päätti maanantaina konkurssimenettelyn aloittamisesta.

Pesänhoitaja, asianajaja Jukka Soikkeli Asianajotoimisto Muukkonen & Soikkeli Oy:stä kertoo, että Koliprintin suurimpiin velkojiin lukeutuvat Nordea, Finnvera ja ely-keskus.

Suoramarkkinointituotteisiin erikoistuneessa Koliprintissä on noin 20 työntekijää. Heillä on kahden viikon irtisanomisaika. Vielä vuonna 2012 henkilöstöä oli runsaat 40.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koliprintin asiakkaina on ollut suuria kaupan-, kustannus- ja media-alan yhtiöitä. Tilauskanta on ollut viime vuodet laskeva. Vuoden 2016 tilikauden tulos painui 0,4 miljoonaa euroa miinukselle.

Vuonna 2013 Koliprintin silloinen emoyhtiö Painotalo Sisäsuomi Oy meni konkurssiin, ja Koliprintin ostivat Sisäsuomi-konsernin toimitusjohtaja Sari Niemi ja konsernin toisen omistajan poika Iikka Vesterinen. Niemi jatkoi Koliprintin toimitusjohtajana.

Vuoden 2016 tammikuussa Koliprint kertoi 1,5 miljoonan euron investoinnista digipainolinjaan ja jälkikäsittelyyn. Ely-keskus myönsi vuonna 2015 Koliprintille kehittämisrahoitusta vajaat 0,7 miljoonaa euroa.

Vuonna 2017 huhtikuun alussa Koliprint yhdistyi espoolaisen paino- ja postitustalo Mailhouse Oy:n kanssa. Yrityskauppa toteutettiin osakevaihdolla niin, että Mailhousesta tuli enemmistöomistaja ja Koliprintin emoyhtiö.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa