Tiistai, 18.12.2018 
Aapo, Aappo, Rami
Talous

Video: Suomalaisveneet kelpaavat maailmalle – Kontiolahdelta rekkakuormallinen veneitä Norjaan joka viikko

  • Petteri Ruotsalainen
  • Jarno Artika
Konsta Lahtinen haki AMT:n tehtaan pihalta veneen Jokikoneeseen. Valtaosa tehtaan tuotannosta menee kuitenkin maakunnan ja Suomen rajojen ulkopuolelle. Konsta Lahtinen haki AMT:n tehtaan pihalta veneen Jokikoneeseen. Valtaosa tehtaan tuotannosta menee kuitenkin maakunnan ja Suomen rajojen ulkopuolelle.

Kontiolahtelaisella venevalmistajalla AMT-veneillä on takanaan kolme kasvun vuotta. Uurossa sijaitsevalta tehtaalta lähtee joka viikko rekkakuormallinen veneitä Norjaan.

– Vienti on meidän veturimme. Ykkösmaana meillä on Norja, kakkosena tulee Ruotsi ja kolmantena Suomi, toimitusjohtaja Mikael Winqvist kertoo.

AMT:n tehtaalla valmistuu 500 moottorivenettä vuodessa, ja enimmillään jopa 80 prosenttia niistä meni vientiin. Nyt kotimaan myynti on kasvanut, ja viennin osuus on 73 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koko Suomen veneala on nojannut viime vuodet vahvasti vientiin. Viime vuonna suomalaisia veneitä vietiin 42 maahan yhteensä 9 465 kappaletta. Viennin arvo oli tullitilaston mukaan yhteensä 257 miljoonaa euroa. Kasvua oli kahdeksan prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Tärkeimmät vientimaat euroissa mitaten ovat Malta, Ruotsi ja Norja. Maltan yllättävää sijoittumista kärkeen selittää se, että sinne myytiin suuria ja kalliita luksuspurjeveneitä. Saarivaltioon vietiin vuonna 2017 vain kahdeksan venettä, mutta niiden keskimääräinen kappalehinta oli lähes yhdeksän miljoonaa euroa.
Kotimaan venekauppa polki viime vuonna paikallaan, mutta valoa on näkyvissä.

– Uskomme vahvasti siihen, että jos kevät ja kesä ovat hyviä, niin tänä vuonna nähdään jo kasvua, Venealan Keskusliiton Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Lisää tilaajille:

Vienti pitää venealan pinnalla - Kotimaan kysynnän odotetaan kääntyvän kasvuun


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa