Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Talous

HKScanissa vaarassa 211 työpaikkaa - yt:t koskevat myös Outokummun yksikköä

  • Esa Kurki
  • Lehtikuva

HKScan Oyj suunnittelee kotimaan tuotantonsa tehostamista ja sopeuttamista, mikä voi johtaa enimmillään yhteensä 211 työsuhteen päättämiseen 5 paikkakunnalla. Käynnistyvät yt-neuvottelut koskevat myös Outokummun nautateurastamoa. Lisäksi yt-neuvotteluja käydään Forssassa, Mikkelissä, Paimiossa ja Vantaalla.

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mikko Saariaho HKScanista kertoo, että Outokummun yksikössä työskentelee 165 henkilöä, ja neuvottelut koskevat valtaosaa heistä. Yt-neuvottelut toteutetaan paikkakuntakohtaisesti. Toimihenkilötehtäviä tai ylempiä toimihenkilötehtäviä tekevät eivät kuulu neuvottelujen piiriin.

Kaikkiaan neuvottelut koskevat noin 1 500:aa yhtiön tuotannon ja logistiikan työntekijää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ensimmäiset neuvottelutapaamiset ovat heinäkuun alkupuolella. Niissä sovitaan neuvotteluiden aikatauluista. Tavoite on löytää yhdessä aidosti ratkaisuja, joilla kilpailukykyä saataisiin vietyä eteenpäin, Saariaho toteaa.

Työsuhteiden päättämisten ohella kyseeseen tulevat myös muut työsuhteisiin ja niiden ehtoihin liittyvät muutokset. Henkilöstövaikutusten kohdentuminen eri paikkakunnille täsmentyy neuvottelujen kuluessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa